Człowieku, widzisz parametry tego dysku co wrzuciłeś, a tego co ja? serio 2x wolniejszy dysk za 10zł?
Lepsza marka? Lepsza bo tania?
adata to sie akurat nie cieszy najlepszą renomą
Kolejny raz brak doświadczenia wychodzi.
Interfejs Sata w płycie pod 775 nie wykorzysta nawet tego transferu.
Skończ doradzać w sprawach o których nie masz pojęcia.
Lepszą niż Goodram.
Goodrama miałem kilka produktów, wszystkie zwracane reklamacyjnie i wymieniane na produkty innych marek.
Adaty miałem i mam do dziś kilka produktów, żaden nie zawodzi.
Ok czyli Adata. Skoro nie wykorzysta transferu to nie ma sensu, chyba że z myślą o przyszłości. Co do płyty głównej myślałem o tej https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h110m-dvs-r3-0-90-mxb4a0-a0uayz-1096449/ . Ale to już na prawdę tylko w przypadku awarii, inaczej na pewno nie w tym roku.
jak myslisz o nowym sprzęcie to już lepiej celuj w i3 8100 oraz https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h310m-pro-vdh-980242/ ale tu już potrzeba ram DDR4 i to przynajmniej 8gb no i grafika pokroju gtx 1050
Nawet jeśli SATA II obsłuży max 380MB/s to odczyt 130MB/s w tej ADATA to padaka.
Lepiej dołożyć te szalone 10zł.
I kupić produkt któremu sam producent nie ufa…
W moim przypadku pierwszy dysk w niskiej półce, którego baza danych Oracle nie zabija. W innych bad sectory do tygodnia czasu. Może mówisz o CL100, który faktycznie jest padaką lub CX300, który jest stabilniejszy, ale też bez szału.
Jak ktoś jest uprzedzony to nic nie poradzisz. Nie dziwię się zresztą jeśli miał takie przygody, ale to nie znaczy że wszystkie dyski są do kitu.
Idąc na kompromis, można jeszcze wybrać z:
Opinie ma niezłe i faktyczne odczyty powyżej 400MB/s. Powinien działać na max możliwości płyty.
Kolejny krzak zamiast markowego produktu?
Kupując laptopa kupisz sprawdzona markę czy Daewoo?
Za 129 masz już Kingstona.
Aby zaoszczędzić można zaryzykować, jednak gdy ryzyko nie daje żadnej korzyści to po co?
Powtórzę, co z tego że odczyty ma
Skoro płyta na s775 tego nie wykorzysta?
Zdziwiłbyś się jak niektóre Daewoo długo i bezproblemowo jeżdżą…
Niektóre…
Znaczy laptopa Daewoo byś kupił?
Chyba tylko po to żeby na zloty Daewoo jeździć…
Sąsiad Lanosem a ty laptopem.
Jakby dawał radę to czemu nie? Powiem tak - wyluzuj trochę.
Rozumiem, że Twoje doświadczenia = jedyne możliwe i prawdziwe? A kupowanie mocniejszego niż płyta wykorzysta SSD ma sens. Na przykład taki, że jak ten komp padnie po roku z dowolnego powodu, to dysk można przenieść na nową platformę i tam świetnie się sprawdzi jako systemowy. Więc tak, czasem warto dopłacić.
Ależ ja nie twierdzę że nie warto dołożyć.
Ale niech to będzie porządny markowy produkt a nie krzak.
To czy zakupiony zostanie markowy produkt czy krzak zależy wyłącznie od autora i jego decyzji. Fakt bycia krzakiem nie oznacza, że dysk się nie sprawdzi, nie będzie działać, padnie po tygodniu itd. Ryzyko zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, nawet jeśli wkłada się SSD od Intela.
jakosc dyskow adata i kingston to ma blizej do jakosci firmy krzak niz porządnego markowego producenta
Jeszcze co do HD7770 jest jakaś różnica między Gigabyte, Sapphire, MSI i Asusem czy obojętnie i brać to co tańsze?
Dzięki z propozycję, do wymiany dysku jeszcze trochę czasu, jeśli nic już nie dorzucicie to wybiorę coś za tego co wyżej.
Ilość i rodzaj wyjść