Nowy samochód osobowy-który najlepszy?

nieco goglowałem ale się pogubiłem

no i mam dylemat

znajomy chce kupić

najtańsze ,nowe auto,które najmniej pali ze wszystkich ofert,

i z usługą pozbycia sie starego pojazdu(ze zniżką na nowe auto)

prosze o pomoc

I w czym mamy Ci pomóc? Czy ma się zgodzić czy nie? Aha i jakie auto chce kopić.

to może seicento albo panda

Smart :slight_smile:

seicento, fiesta może? hmm punto …

jak to ma byc tanie autko, to coś z Polskich wozów, no chyba że niemieckich, i jakis diesel skoro ma byc oszczednie :slight_smile:

:o

Smarty jak na swój rozmiar są drogie, ale pochodzą od Mercedesa 8)

Złączono Posta : 09.09.2007 (Nie) 17:22

VW Fox- dosyć drogi, w końcu to VW, a on się ceni

Ford Fiesta/Fusion

Dacia Logan- tania i spora, całkiem tani jest też Logan MCV- kombi

Fiat Grande Punto- piękny z wyglądu 8)

Chevrolet Spark

Opel Corsa

Renault Clio, a za jakiś czas nowe Twingo

Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo (tzw. trojaczki)

Lada Kalina :stuck_out_tongue:

Grande Punto 8)

-KIA Rio

Jeśli można wyłożyć trochę więcej można również kupić cee’da i mieć 7 lat gwarancji (limit km. bodaj 150000)

-Nissan Micra- bardziej dla kobiety :mrgreen:

-Hyundai i30 (5 lat gwarancji bez limitu km.)

-Honda Jazz lub City (sedan)

Fiat 126p

ma być nowy a na allegro się cenią za fiata z 97 :lol:

najlepiej grand the punto albo fieste z nowych oczywiście z 2007

grande kosztuje około 50tys fiestka 20tys mniej około

Daewoo Matiz jest świetne i mało pali. Wiem, bo mama takim jeździ.

Proponuję też Seat Ibiza oraz Fiat Panda. Oraz ewentualnie Opel Agila

a z dieselkiem jest też oszczędna

Najtańszy nowy fiat kosztuje ponad 20k zł. Za taką kasę można kupić dobry (w przeciwieństwie do np. seicento) samochód który będzie mało palił i nie będzie się strasznie psuł. Przykładem chociażby Golf IV

Na pewno Japończyka, te auta nie chcą się psoć, nie to co Fiaty, niby ładne ale bardzo awaryjne.

tia, a poserwisuj sobie takiego golfa…

ogólnie większość osób tutaj patrzy na cenę samochodu, niewielką wagę przywiązując do tego co wiąże się z późniejszymi skutkami jego posiadania, ot chociażby takie rzeczy jak serwisowanie, czy to jakie samochody najczęściej są kradzione… uwzględniając te kilka aspektów… poszukaj Peugeota :wink:

no to może napisze co nie należy kupować z tzw. dolnej półki czyli samochodów w cenie 30-40 tyś zł (nowe) napewno pierwsze miejsce na czarnej liście(pomijając auta azjatyckie) zajmują samochody francuskie zwłaszcza renault , fiat , ford , opel , samochody japońskie godne polecenia ale co znowu polecić z dolnej półki może toyota yaris troche obciachowe wykończenie wnetrza opony koreańskie ledwo wytrzymują 30tyś kilometrów ale czego można oczekiwać za około 35 tyś , ja bym jednak nie kupił nowego auta niby wydawałoby się że utrzymanie będzie tańsze ale jak by tak wszystko policzył (autokasko, radio , jakieś dywaniki i jeszcze jakieś paści) to sie sporo kasy na dokładke uzbiera , za cene około 40tyś zł można kupić super autko czyli Audi A4 z 2002 roku renomowana firma i niesamowicie wytrzymałe samochody pod każdym względem.

Przede wszystkim, jeśli chcesz zaoszczędzić nie kupuj nowego… Ze swojej strony polecam Skodę-wszystko na podzespołach VW i 2 razy tańsze, serwis również, do tego nie ma marki wśród złodziei… Polecam Octawię, Fabia też niezgorsza.