Nowy sprzęt nie odpala niektórych gier

Jaki błąd wywala ta jedna gra?

73013806_2385890378319166_7786725989106581504_n

O tej jednej grze.

Jedyne co mi teraz do głowy przychodzi to wywalenie całkowicie Steama z grami włącznie i instalacja całości na nowo. Problem ze screena pojawia się też przy VC++. Zazwyczaj pomaga całkowite wywalenie tych bibliotek i ręczna instalacja + aktualizacja. Z VC++ jest o tyle cyrk, że jak się coś popierdzieli to nie pomaga aktualizacja tylko czystka.

Po naprawieniu tego błędu, wyskakuje to XDw21

W zasadzie steam pobiera też vc++ do gier. Ale do tej to nie wiem. Można zawsze ręcznie ściągnąć i zainstalować te biblioteki. Może się obejdzie bez wywalenia steam.

A weryfikacja plików gry w Steam?

Woh… Cholera, ja tak od dwóch miesięcy walczę z tym i na prawdę słabnę już pod tym względem… Nie chce też kompa zaraz spieprzyć. Jak ktoś chce też z tym pomóc, za pomocą teamviwera to nie będę długo się upierał :rofl:

Nah, to też nic nie daje :frowning:

To dlatego napisałem, że najpierw wywalasz wszystkie jakie masz, a potem elegancko instalujesz zaczynając od 2008.

No to w sumie co teraz mam zrobić? Usunąć każdą grę (Łącznie z tymi co działają?), steam, VC++ i zainstalować VC++ od 2008 aż po najnowszy. Następnie zainstalować steam i gierki - Dobrze zrozumiałem?

Od 2005 do 2019 (x32/64). Odinstaluj wszystkie zainstalowane vc++ w systemie. I zainstaluj tą paczkę vc++. Sprawdź czy gry zaczną działać

Czy steam i wszystkie (z tymi działającymi) grami usunąć też?

Na wszelki wypadek lepiej usuń. I później zainstalujesz na nowo.

Okej, sądzę że do jutra to zrobię.

Sprawdź jeszcze spójność plików gry nieraz mi takie cusie wyskakują, nic nie robię a okazuje się ze jakiś plik się pobiera i nie wiadomo dlaczego go brakowało.

Spójność inaczej weryfikacja plików gry. Autor napisał, że próbował.

Ehh i tym razem to też nic nie dało…

Tutaj może potrzeba jakiegoś egzorcysty, co?

Czy już zrobiłeś z tymi vc++ i steam czyli z usunięciem i zainstalowaniem na czysto?