Nowy sprzęt nie odpala niektórych gier

Z możliwych wyborów zalecam reinstalację VC++ all i zainstalowanie ich z paczki AiO Runetimes(tu masz link do aktualnej paczki: https://www.dobreprogramy.pl/All-in-One-Runtimes,Program,Windows,76101.html) zazwyczaj u mnie działają póki ja czegoś nie przeczyszczę w rejestrze. Drugą możliwością jest faktycznie reinstalka DXów polecam ten site: http://directx.pl/ pobierasz i instalujesz po kolei. Kolejną może być wadliwa paczka sterownika, którą również należy zreinstalować i ponownie uruchamiać po każdej czynności system. I ostatnia to reinstalacja Steam i gier na nim zainstalowanym od nowa. Również możesz wyczyścić błędny rejestr, a właściwie błędne w nim ścieżki polecam do tego zastosowania CCleaner i JetClean razem w parze dają radę, oczywiście jak je uruchomisz w trybie ADM. A i jeśli żaden patent nie pomógł, to polecam utworzenie i przerzucenie WAŻNYCH dokumentów i plików na nowo utworzonym profilu użytkownika. Wiem, że działa, bo sam stosuję jeśli coś popierdzielę w configach.

Luknij na mój komentarz

Nie, nie trzeba tylko trochę uwagi.

Nie mogłem odpisać, bo jest tu jakiś limit komentarzy… Zrobiłem jak napisaliście no i dalej się opiera i nie działa. Po każdej próbie włączenia gry, w wszystkich grach które wywalają (Póki co to trzy testowałem i tak samo praktycznie się zachowują) pojawiają się w ich folderach takie pliki, które po otwarciu poprzez notatnik pokazują jakieś chińskie znaczki i trójkąciki.

error%20mne%202

RAM przetestować memtestem? (Może cudem masz uszkodzoną lub slot na płycie głównej…).

Sprawdziłem, wszystko okej z nim.

Hej,

Ale testowałeś każdą kość osobno? Jakim programem?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Głupie pytanie: z uprawnieniami administratora próbowałeś?

tak, nie działa to.

Memtest programem, no kości są nie uszkodzone. Ja prawdopodobnie zaniosę ten komputer do serwisu w przyszłym tygodniu jeśli nie damy rady sami go zrobić :frowning:

A może skopiuj dane na pendrive czy gdzie tam chcesz i zrób reset do ustawień fabrycznych bez zachowywania plików, ale ma być odznaczone wymazywanie danych. Dobrze pamiętam, ty masz Windows 10? To znajdziesz to w ustawieniach aktualizacja i zakładka odzyskiwanie.

1 polubienie

Sporo by ich było, jest jeszcze jakiś wybór poza usuwaniem wszystkiego?

Dysk przenośny na usb i przekopiować dokumenty, obrazy, muzykę, itp. i zresetować system do ustawień fabrycznych.
Chyba tylko to zostało.

Przecież już po pobieżnej analizie dyskusji na Steam Community widać, że ta gra ma błąd uniemożliwiający granie wielu ludziom. Pewnie wychodzi to przy jakiejś specyficznej kombinacji hard- (CPU/GPU) i/lub software’u (OS, drivers). Sprawdź politykę zwrotów (coś mi świta, że jak się pograło <2h to można zwrócić) i jeśli możesz to ją oddaj.
Patrząc ile (sensownych) rad już przerobiłeś nie wróżę szczęśliwego finału.
Mnie przychodzi do głowy “ostatnia deska ratunku” czyli próba uruchomienia tego pod Linuksem.

Mam tam bardzo dużo godzin przegranych, a w sumie ta gra jest też jedną z moich głównych w które po prostu lubię pogrywać po pracy.

No to postaw partycje, instal windowsa na czysto, aktualizacje, wszystkie biblioteki, sterowniki i na koniec modlisz się by gra poszła;)

1 polubienie

Problem że to nowy komp i dysk, system all było na nowo robione. No więc to nic nie da, jak tylko powtórzę wszystko co wcześniej xD.

Tylko zostań przy sterownikach graficznych WIndowsa (jak wykryje) i nie kombinuj na siłe z tymi ze strony producenta karty, te 3% fps przeżyjesz. :wink:

Nie wiem czy będzie to miało związek, ale dla Sniper Elite zmień język we właściwościach gry na Steam na angielski: PPM na grę->Właściwości->Język. Zainstalowałem grę by sprawdzić jak to u mnie wygląda i gra działała, ale w grze nie było w ogóle tekstu. Zmieniłem język na Angielski i od razu wsio wróciło. Kurde. To nie pierwszy raz gdy język Polski na W10 robi problemy. W pracy mam problem z polskimi znakami, które w plikach PDF rozwalają całe dokumenty i to tylko tych stworzonych na W10.

Przede wszystkim system był instalowany z instalatora Microsoft czy producenta laptopa?