Witam. Mam możliwość wyboru nowego telefonu w Plus GSM. No właśnie, z tym jest problem. Z tego co widzę oferta Plusa jest okrojona. Co by tu wybrać? Szukam przede wszystkim telefonu multimedialnego z Wifi, musi posiadać bardzo dobry, duży wyświetlacz (jedyny wybór to dotykowy), bardzo dobry aparat, i ewentualnie dużą ilość aplikacji możliwych do wgrania. Z tych “bardziej możliwych” mam do wyboru chyba Samsunga Omnię i900, Omię Lite, Htc Touch 2. Wydaje mi się, że najlepsza byłaby Omnia i900. Jednak czy opłaca się jeszcze ją brać. Czy nie jest już “zbyt stara”?
to nie chodzi o to, ona była tragiczna od razu po premierze, ekran jest żałosny, palcem to nie da się go komfortowo obsługiwać, mocno trzeba nacisnąć, za mało przycisków jak na urządzenie z WM no ale to szczegół, rozdzielczość taka dziwna jak na WM czyli mało aplikacji bo najwięcej jest na 240x320, wykonanie kiepskawe, aparat jakościowo podobny do iPhone 2G, ogólnie niby miał być iPhone killerem ale ja go nazywam nędzną podróbą iPhone
i900 ma rozdzielczość WQVGA (240x400) - nietypowa dla WM rozdzielczość - więc część programów może nie działać poprawnie, Omnia Lite tak samo. Moim zdaniem HTC mimo mniejszej rozdzielczości ma lepszy ekran - bo bardziej uniwersalny.