Nowy telewizor (2000 zł)

Nie wiem czy dobry dział jakby co przenieście
Polećcie mi jakiś telewizor smart tv z działającym plajerem tak do 39 cali Przynajmniej 2 wejścia hdmi

• odtwarzanie z usb
    Telewizor pod Satelite (Canal +)
    Z wifi Albo portem pod internet (wolałbym wifi)
    Budżet do 2000zł

Coś mniejszego proszę pisałem do 39 cali propozycja ma 43 55 lub 65 ta ostatnia niedostępna

1 polubienie

No to praktycznie zostają modele 32-calowe (zakładam, że chcesz FHD). Osobiście wybrałbym coś z Samsunga (mnogość funkcji).

Do 39 cali jeżeli chcesz dobre matryce to dostaniesz wyłącznie 32 calowe. Tak jak radzi CezarJuliusz - Samsung. A z mojej strony doradzam ci LG. LG nawet 32 cale jak TV budżetowe traktuje bardzo poważnie i nie oszczędza na matrycach. Są świetnej jakości. Wiem bo sam używam. Poza tym nawet telewizorach budżetowych LG montuje procesor który ma tylko jedno zadanie - wyostrzać obraz. U mnie wygląda to jak żyleta.

Opieram Się na dość nie pewnych danych Jednak w internecie krąży teoria że jeżeli tak jak Ja Chce mieć działającego playera W smart tv to mam unikać SONY Bo ta marka ma problemy podobno z tym serwisem a raczej aplikacją obsługującą. reszta producentów jak najbardziej wchodzi w gre. Ze swoich doświadczeń dodałbym do czarnej listy MANTE Myślę nad Samsungiem lub Panasonikiem Ale kolega Sidkwa mi namieszał bo LG wogóle nie brałem pod uwagę muszę się przyjrzeć propozycji

Od dawna nie miałem do czynienia z firmą SONY (bo chyba o nią ci chodzi bo SONNY nie znam w ogóle - jeżeli istnieje to dla mnie jakaś podróbka). Za czasów kiedy jeszcze interesowałem się tą marką sprzęt jej był uznawany za jeden z topowych. Potem słyszałem, że trochę zbłądzili. Jak jest dziś - nie wiem. Nie mam w domu ani w pracy żadnego sprzętu od SONY.

Mante dobrze wybrać jako TV który chcemy mieć na przykład tylko w kuchni lub w garażu i jak się popsuje nie będzie płaczu. Odradzam ci zdecydowanie tą markę jeżeli TV który planujesz kupić ma być głównym telewizorem. Ja manty nie wstawiłbym nawet jako TV do sypialni. Może do toalety na grubsze i dłuższe posiedzenia… :wink:

Obie marki są dobre.
Obawiam się jednak, że trudno będzie ci znaleźć smart tv do 39 cali. Większość telewizorów smart które ja spotykam na swojej drodze zaczynają się od 42 cali. Jeżeli będziesz zmuszony kupić 32 calowy tv bez smart to wtedy dobrą opcją bedzie po prosu dokupienie przystawki smart tv. Dobre przystawki smart podłączane do portu HDMI produkuje Xaomi.

wybieraj telewizor przyszłości kiedy potrzebne będzie DVB-T2/ hevc i H.265 Mpeg - H

Obecnie prawie każdy tv wyprodukowany po 2017 roku ma T2. Trzeba naprawdę mieć pecha żeby kupić dziś telewizor bez T2. Chyba tylko na taki można trafić na jakieś wyprzedaży w zapomnianych i zakurzonych magazynach. Na sklepowych pułkach już nie spotyka się telewizorów bez T2.

Z tańszych TV FullHD polecam Ci 40-stkę, chociaż bardziej bym optował za wyborem 43" 4K, ponieważ mniejszych TV o wyższej rozdzielczości 4k nie ma w ofercie większości sklepów. Nowe Smart TV mają węższe ramki od starszych modeli, to taki 4K 43" będzie wielkością jak starszy model 37-39" z grubszym obramowaniem ekranu.
Toshiba 40L2863DG
W budżecie do 2k ogarniesz TV 4K Ultra HD 43" całe.
LG 43UM7600
Alternatywnie taniej Samsung również 4K za 1,5k.
Samsung UE43RU7172