Witam jaki telewizor LCD polecacie do 5tys interesuja mnie tylko marki Sharp Sony Samsung bo to chyba najlepsze marki chyba ze sie myle ale napewno odpadaja LG , grundig ,daewoo, musi miec najmniej 100hz , Full HD , cienki i interesuje mnie pilot podswietlany , dolby digital , usb np do zdjec , no i mpeg4 oczywiscie nie wiecej niz 6ms odswierzania od 40-do-46cali max
może się zastanów lepiej nad plazmą… Mój wujek ma 46 cali LCD co prawda Samsung no ale cóż.
Również ma cyfrową n i powiem ci że HD na LCD nie powala na kolana… wzbudza tylko zainteresowanie…
Mi osobiście bardzo przeszkadzał odcień czerni oraz przy szybszych akcjach telewizor nie nadążał z obrazem… było takie smużenie które moim zdaniem w TV jest niedopuszczalne.
Podczas oglądania np. TVP1 LCD jest fatalne! takie kolory są wyblakłe że masakra… Obraz był też za bardzo rozciągnięty i były poucinane loga stacji.
Ja jednak polecam plazmę na luzie był niedawno temat LCD vs. Plazma (jakoś tak :P)
nigdy nie miałem plazmy choć piszą ze dużo prądu biorą i maja niby duszki, mam osobiście LCD sharpa 37 cali Full HD i całkiem niezły jest ale daje córce do pokoju wiec muszę sobie coś kupić
ojjjj folusek to jest stereotyp!! Takie rzeczy się działy tylko w tych 1 plazmach!! Teraz aktualnie w plazmach nie ma żadnych duszków, nie ma takiej możliwości!
Co do prądu… To zależy… Gdy będziemy oglądać mroczne sceny to wtedy możemy trochę odczuć wysokość rachunku z prąd
Ale za to mamy super czerń (która jest naprawdę czarna jak węgiel, a nie jakoś taka wyblakła, a jak oglądamy TV jeszcze pod kątem to już tragedia jest) Obraz jest naprawdę bardzo dobrej jakość nie ważne czy plazma będzie miała Full HD bez względu na to filmy/programy wysokiej rozdzielczości będzie się nam bardzo bobrze oglądać w przeciwniestwie do LCD z wszystkimi Full HD i innymi chwytami marketingowymi