Witam! Musze zmienić zasilacz bo nie chce pogrzebać mojego kompa. Proszę o pomoc na jaki. Config poniżej. Wiadomo zasilacz musi być stabilny, dobry, wytrzymały itd. itd. Podczas burzy często mój dostawca prądu traci ze mną kontakt. Nie raz w niespodziewanym momencie nie ma prądu dlatego myślę że ten który teraz mam zasilacz : Mercury AP-2400 nie długo zakończy żywot mojego kompa.
Proszę o rady coś dobrego. Mile widziane linki do allegro, tam oczywiście mam możliwość zakupu.
Aha dobrze by było żebym nie musiał tego zasilacza wymienić za jakieś pół czy tam ile roku gdy będę zmieniał jakieś podzespoły.
Enermax Liberty 500W - troszkę za drogi ten zasilacz Fundusze no nie wiem… nie mam takiej granicy ale widzę ze ten AMACROX AX450PNF chyba nie jest najgorszy?
wacek4
Ta delta trochę tania jak na dobry zasilacz moim zdaniem.
A amacrox nie jest głośny? wiesz nie chodzi mi o to żeby był w ogolę nie słyszalny ale żeby nie buczał ani nic w tym stylu :P… mam pentagram nxc-100alcu na intelu i on jest dość głośny na najwyższych obrotach wiec zasilacz idealnie cichy nie musi być…
Aha no i chyba wezmę tego amacroxa… a stosunek jakość/cena jest dobra? bardzo dobra? slaba?
Tylko chyba jedynym rozwiazeniam będzie zakup go na allegro… w sklepach nigdzie nei moglem znalezc A chciałem porównać z cenna z allegro. Znacie jakiś sklep gdzie on jest dostępny?
Arctic Silver 5 (bo chyba ta jest najlepsza z tego co czytam) zauważyłem ze już moja stara którą dostałem przy zakupie “zniknęła” :mrgreen: Wiec musze kupić nową… czy to jest najlepsze rozwiazanie i na ile gdzies “smarowań” to starcza?
craker9 czytałem jakiś test odnośnie past termoprzewodzących i zdjęcie tego wynalazku wcale nie jest takie łatwe. A co do tej gąbki to jakbyś widział co zrobiła z powierzchnią procesora to chyba byś nie polecił tego nikomu