Otóż mam takie pytanko bylem dzisiaj w sklepie komputronik i zakupiłem sobie Zasilacz HIPER 435Watt i 2 Wentylatory 80mm x 80mm jeden z przodu i z tylu obudowy, aby schlodzic kompa na procku takze mam jeden i z zasilacza tez taki duzy który ma 120mm x 120mm…
Dla mojego zlomku
AMD Sempron 2800+ (1.61 Ghz)
512 mb Ram (no name)
GeForce 6600
seagate 1600gb i
Nagrywarka DVD
Ogólnie zaszla ta zmiana z przyczyny takiej ze:
Gralem z 5-10 min i sie komp wylączal…dowiedzialem sie z tego forum ze to wina zasilacza
to i wymienilem dziada i jest wporzo grałem 30min w F.E.A.R i sie nawet nieprzycieło :D:D:D
Ale czy byl to dobry zakup??
ZASILACZ - 170zł
2x Wentyle - 30zł
i przelotka na 3 pin - 8zł (dla kontroli szybkości wentylatorów)
Z góry thx ;D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hehe ale ja juz to wszystko mam zasilacz HIPER 435 watt i 2 wentylatory 80mm i sie pytam czy to byl dobry zakup za ta cene bo pytalem o AMACROX 450 i niebylo o Fortrona NIEBYLO i o CHEFTEC tez NIEBYLO zostal tam tylko HIPER 435 (którego mam)… Koles mi proponowal 500W wysmialem go i powiedzialem "co ja mam jakas elektrownie z domu robic " no i wzialem tego HIPERA 435W
OPLACALO SIE TO???
Moim zdaniem tak ;p :mrgreen: :mrgreen: a jak wy sadzicie?
Bo moglem brać jakiegos MODECOM feel 350 W za 99 ale wolalem sie zabezpieczyc wieksza ilosca WATTÓW…bo mój TRACER 360W niewytrzymal grania w FEAR przez ponad 10 min
Moja plyta główna to GA K8 NE proc Sempron 2800+ d sie z tego coś wyciagnąc po temperatura jest stale 28C w stresie trochce ponad 34C a tak to chlodno… ;];];];]