Dzień dobry chciałbym zapytać o to, czy znaleziony model zasilacza będzie pasował do mojego sprzętu.
Dodatkowo chciałbym zapytać czy jest to dobry wybór w takiej cenie i czy wgl opłaca mi się dokonywać takiej zmiany. Jeśli nie to chciałbym uzyskać informację co najlepiej wymienić w PC do 200-300 zł aby poprawić wydajność. Dodam że myślę nad leciutkim OC procesora.
Aktualny sprzęt
Karta graficzna : Gtx 1060 3 gb
Procesor: Intel Core i7 860
Płyta główna: https://allegro.pl/oferta/plyta-glowna-ms-7616-core-i3-i5-s-1156-6561552745?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Pozostałe&gclid=CjwKCAiAu_LgBRBdEiwAkovNsB6eu2j0gJAzrDQ971m9vHeAGJonQYkao11K4WDmkFMVJwbodpiF2xoC24IQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Obudowa: Ibox wizard v4
Aktualny zasilacz: Tracer be cool 520W.
Proszę o pomoc, dodam że nie jestem zbyt doświadczony w tych sprawach a sam OC wykonywany będzie przez kompetentną osobę. Pozdrawiam 
Zmiana jest konieczna, ponieważ OC na obecnym zasilaczu mogłoby spalić wszystko. Tak ten zasilacz to dobry i absolutnie wystarczający wybór. Ta grafikę już posiadasz czy będziesz kupować?
Taaak mam, czyli ten zasilacz będzie pasował na 100% do mojej płyty głównej?
Tak poza tematem, czy to dość dobra płyta czy też raczej dno?
Płyta na wymianę. To nie jest płyta pod gry, a tym bardziej pod OC, bo sekcja zasilania się usmaży. To chyba jakaś płyta ze sprzętu biurowego czy innego paździerza. Nie baw się też w jakieś reanimacje staroci.
Będzie pasował, po prostu ma wtyczkę, która da się podpiąć. Co do płyty głównej… uważnie bym obserwował podkrecając powoli, ale raczej bardzo dużo tu nie podkręci.
Zamierzałem i tak tylko troszkę go podkręcić.
A jeśli chodzi o płytę główną to ile potrzebuje zainwestować aby znaleźć dość dobrą jakościowo?
PS. bardzo dziękuję za szybkie i rzetelne odpowiedzi!
Nie ma tego wiele. To stara podstawka i na Allegro głównie wala się to:
Oki, w najbliższym czasie rozważę wymianę płyty głównej, mój problem został w 100% rozwiązany. Dziękuję za odpowiedzi. Temat do zamknięcia