Masz napęd CD/DVD?
Tak jednak nie podlaczylem go po zmianie zasilacza i nie mam zadnej plyty aby to ruszyc
Nie masz płyty CD, nie podłączyłeś napędu, nie masz porządnego pendrive - no więc co masz? Same dobre chęci nie wystarczą. A może masz jakiegoś porządnego kolegę-sąsiada?
ogarne pendrive na dniach i zobaczymy tylko tak jak mowie ram to raczej nie jest problemem tego
Miałem podobnie, komputer resetował się losowo, czasem pod obciążeniem, czasem podczas bezczynności, czasem potrafił dwa tygodnie nie robić problemów.
Miałem w szafie praktycznie wszystko na wymianę, finalnie okazało się że to procesor był winny.
A co dokladniej bylo nie tak z prockiem bo u mnie w sumie zrobilismy testy i wszystko bylo git prockiem jak i z karta graficzna tak wiec dalej nie rozumiem o co chodzi, jest mozliwe ze to nowy zasilacz powoduje takie zwarcia?
Dokładniej żaden test nic nie pokazywał, tylko te losowe resety.
Ten sam proc na innej płycie robił to samo, taki sam ale nie ten sam proc na obu płytach nie powodował żadnych problemów.
Z czasem częstotliwość resetów wzrosła.
Temperatury zawsze były w normie, żadnego błędu systemowego, tak jakby nagle ktoś wcisnął reset.
hmm dziwne myslalem ze to moze byc plyta glowna albo ten nowy zasilacz
No własnie na początku też tak myślałem więc dokupiłem płytę, nówkę ze sklepu.
Resztę w sumie miałem co pozwoliło mi finalnie dotrzeć do źródła problemu.
Procesor w sumie wymieniłem jako ostatni ale skoro wszystko wymieniłem a z pierwotnej konfiguracji został tylko procesor i problem resetów to…
Oczywiście nie twierdzę że u ciebie też na 100% winien jest procesor, jak masz możliwość wsadzić go w zdrowe bebechy na tym samym sockecie to zaoszczędzisz upewniając się czego to wina.
Zawsze możesz zamówić taki sam, przetestować i w ciągu 14 dni zwrócić bez podania przyczyny jeżeli problem nadal będzie występował.
memtest zrobiony i wszystko jest git jednak problem z wylaczaniem dalej jest
Sprawdź jeszcze timingi pamięci.
U siebie też tak grzebałem, sprawdziłem wszystkie ustawienia systemu i biosa.
co dokladnie masz na mysli przez timingi pamieci?
Sprawdź jakie zaleca producent a jakie masz w biosie.
I tak będę obstawał przy tym że to procesor.
Czy sprawa się wyjaśniła?
Nie, na razie odpuściłem sobie szukania awarii i nie używam komputera do gier na filmy i inne mniej wymagające rzeczy działa.
Dobra sytuacja jest taka zamówiłem nowy zasilacz może faktycznie przyszedł uszkodzony. Dam znać jak poszło gdy przyjdzie.
Dobra wiadomość wymieniłem zasilacz na TX650M corsair i wszystko smiga jak narazie. Temat zakonczony dziekuje wszystkim za pomoc.