Noże kuchenne

Chcę sobie kupić komplet noży kuchennych do uzytku domowego jednak funduszy nie mam zbyt dużych bo za noże jestem w stanie dac maksymalnie 200 zł. Czy w tej cenie da się kupić coś konkretnego? Zastanawiałem się nad tym aby kupić jakis komplet noży w bloku…

Nie bardzo. Kup noże na sztuki tego typu
i solidną osełkę. Ja preferuje Lansky.

Gerlach to już niestety nie to samo co kiedyś.

Chyba tylko dlatego, że blok jest potrzebny do marketingu. :wink:
Raz, zajmuje miejsce, dwa kolejny bubel do czyszczenia, trzy , drewniany szybko będzie (nie wierz, że nie) kiepsko wyglądał (wilgoć).

Weekend za pasem, idź do dowolnego marketu i zobacz co mają, jak fundusze niewielkie, to taniej w sieci nie kupisz, choćby z racji dostawy.

Jest coś z prawdy o czym piszesz bo mam nóż z Gerlacha kupiony naście lat temu i od ostrzenia zostało go połowę,ale nadal tnie.Natomiast zestaw,który podałem mam ponad rok i jestem z niego zadowolony.

Tak naprawdę nóż szefa kuchni powinen wystarczyć tobie do wszystkiego + nóż do krojenia chleba i ostrzałke. Ja preferuje taka zwykla długa ostrzalke

Ewentualnie tez widelec czy jak to się nazywa przydaje się do krojenia pieczeni i nakłuwania.

W tej kwocie moze byc z tym lekki problem. Nie polecam na pewno kupować sobie zestawu w bloku z uwagi na to, ze za 200 zł raczej nie kupisz sobie niczego konkretnego. Lepiej moim zdaniem kupić sobie dwa czy trzy lepszej klasy noże. Polecam w pierwszej kolejności
nóż szefa kuchni
nóż do krojenia pomidorów
niewielki nożyk do obierania
Sam rownież często korzystam z noża do filetowania oraz noża do krojenia chleba

Nie wiem czy masz blisko siebie sklepy netto, ale aktualnie jest tam dobra akcja na noże od Masterchef. Jesli bedziesz zbierał kupony, będziesz w stanie kupić sobie komplet noży w cenie 75% niższej niż standardowa. https://netto.pl/rabaty-za-naklejki

Gerlach, Victorinox tylko z pewnego źródła.

Potwierdzam, Victorinox to potwierdzone ostrza (w całości)- z Gerlach-em bym uważał na jakość wykonania rękojeści.

Szefa kuchni - 60zł

Mały nóż - 30zł

Do chleba - 60zł

Blok - 50zł

Noże 150 + blok 50 i masz 200zł

Te nowe Ikea są do kiepskie, te dawniej to było coś, w najwyższej serii mieli nawet damast, i to prawdziwy, zamówiony w takefu, a dzisiaj syf.

Masz tam w tych podanych stal X50CrMov15, więc jest ok.