poczytaj sobie testy to się dowiesz. Ja mogę powiedzieć że lepszym wybór byłoby 8800GS/9600GT/Radeon 387 dadzą ci one około 2 krotny wzrost (z naciskiem na 2 ostatnie ) w stosunku do 8600GT w każdej grze. Wybierając tryb SLI po 1 nie masz pewności że gra będzie wykorzystywała 2 rdzenie na raz po 2 wzrost wydajności nie będzie praktycznie nigdy 2 krotny tak jak to będzie w kartach opartych na GPU wymienionych wyżej. Masz 500 kupuj 9600GT (kdo.pl). Zasilacz minimum firmowy 350W.
Zacznijmy od tego, że GF 8600 GT nie nadaje się do obecnych gier niestety.
Druga sprawa, w jakiej rozdzielczości chcesz grać? Bo jeśli 1024x768 albo 1280x1024, to SLI nie ma tu najmniejszego sensu: power będzie o kilka procent większy.
Zaś jeśli chcesz coś pokroju 1650x1200 - nawet dwa GF 8600 GT tu nie pomogą, niestety.
Na Twoim miejscu zrobiłbym jedną z tych dwóch rzeczy:
możecie mi nie uwierżyć ale we wszystkie nowe gierki nie mam problemów nawet na high bez podkręcania tylko ten jeden crysis .
Ale może zrobije jak mówicie chyba zastanowie sie nad sprzedażą karty i kupnem 8800GT ale czy to bedzie dobra karta ??? Bo krótko mówiąc jestem maniakiem gier z dobrą grafą i lubie se pograć na high lub na ultra a więc szukam nalepszego rozwiązania.
Teraz mam tą konfiguracje co napisałeś ale gdzieś za 2 miesiące kupuje nową płyte główną i proca (Nvidia nForce 680i SLi i Intel Core 2 Duo E6850) wtedy pociągnie chyba czy nie???