NVIDIA GeForce4 MX440 with AGP8X


(Becia55) #1

Mam problem z kartą graficzną NVIDIA GeForce4 MX440 with AGP8X,coś zamieszałam i jak chcę uruchomić grę GTA SA lub Simsy 2 to pokazuje mi sie komunikat że nie znaleziono karty graficznej pracującej w standardzie DirectX 9.0c.Przyspieszenie sprzętowe jest pełne. przedtem te gry działały.Oprucz tego komputer jest połączony z telewizorem, ale obraz w TV jest czarno-biały.


(M a x) #2

nic nie namieszałes ta karta nie obsługuje direksów 9 zreszta poczytaj o niej cos w necie wpisz w Google to sie przekonasz


(Duch) #3

obsługuje programowo :smiley: nie sprzętowo :smiley: :smiley:

proponuję przeinstalować sterownik do karty


(Johny) #4

Nie ma shaderów,i tu może być problem,karta jest zgodna z DirectX 7,ale Gta Sa powinno na tej karcie chodzić więc problem jest ze sterownikami karty,albo z DirectX,możesz mieć np. wersję a,a gra wymaga c i przez to się nie uruchamia,wyrzuć poprzednie DirectX i zainstaluj wersję c


(JNJN) #5

Odinstaluj dokadnie stare stery do karty.

Pomoc

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=9838

Wgraj stery do płyty głównej.

Zainstaluj nowy np 56.72 do XP.

http://www.3dnews.ru/download/drivers/nvidia/

Później z uruchom komenda dxdiag i zrób testy i sprawdź wszystko.


(Becia55) #6

OK. Zainstalowałam nowe sterowniki< nowego Direct9c, gry chodzą, ale obraz w TV jest nadal czarno-biały< przełączyłam na sygnał Pal i nadal kiszka. :frowning:

Złączono Posta : 02.10.2005 (Nie) 10:04

sterowniki co prawda 78.01 ,może powinnam starsze 56.72?


(JNJN) #7

Sprawdź kabel i połączenie TV-OUT(użyj innego kabla).

Jak jest w sterowniku ustawione na Pal B/G lub PAL to musi być dobrze,ustaw wyjście sygnałowe(format sygnału wideo) na automatyczny lub zgodny ze stanem faktycznym.

Sprawdź na innym TV lub możliwe że karta grafiki siada(układ odpowiedzialny za TV-OUT).

Możliwe że trzeba zejść do steru 56.72,bo może nowy sterownik ma problem z obsługą TV-OUT karty.


(Becia55) #8

wiecie co ,pożyczyłam kabel ze sklepu i nadal nie ma koloru. Sprawdziłam w dwóch tv. to musi być cos z ustawieniami . poraz kolejny odinstalowałam i zainstalowałam sterowniki. mam dość. JUż tydzień nad tym siedzę i dalej nic. KKKKKicha

Złączono Posta : 16.10.2005 (Nie) 0:56

weszłam na benchmark.pl kolor,ale to nic nie dało . :frowning: :oops: :oops: :frowning: POMOCY .nie śpie juz tydzień ,tylko kombinuję co nzrobić??? A może siadła karta graaficzna w kompie???

Złączono Posta : 16.10.2005 (Nie) 0:58

POMOCY! !!


(:: MARIO ::) #9

ja ostatnio bawilem sie TV-outem na moim radku, i tez na poczatku mialem obraz zcarno-bialy, dopiero korekta na PAL-B dała mi kolor !


(Becia55) #10

niestety nic to nie dało.