Posiadam Laptopa Lenovo y580 (Windows 7 Home 32bity). Ma dwie karty graficzne Ge force 660m i Intel 4000. Problem w tym ,że nie mogę uruchomić gry np: Pes 14 za pomocą tej lepszej(w settings jest tylko widoczna karta intela ,a co za tym idzie VRAM jak i GPU = BAD). Grę jak i plik settings uruchamiam z procesorem nvidia o dużej wydajności. Dodaje również te pliki do profilu nvidia ,żeby uruchamiał je za pomocą Ge forca i nic. Instalowałem nowe, stare sterowniki do nvidi do intela ,nie pomogło. W biosie jest ustawione ,że mają współpracować. W planie zasilania laptopa mam ustawione Wysoka wydajność. Karta w menadżerze urządzeń widnieje. To samo się dzieje gdy uruchomię grę Shadow Warrior (w ustawieniach grafiki widnieje tylko intel 4000). Z grą Skyrim nie ma problemu uruchamiana jest przez Ge Forca. Nie wiem co jest grane.
Wykonałem czystą instalację Windows 7. Zainstalowałem wszystko po kolei jak przystało (nowe sterowniki chipset—intel 4000—nvidia) i wszystko działa jak należy. Mam nadzieje ,że osoby które mają ten sam problem odnajdą ten temat (wiem ,że są takie osoby )
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Do zamknięcia.
edit:
Po instalacji bibliotek directx problem znów występuje…