Nvidia Output

Witam mam problem z kartą graficzna
mam karte graficzną NVIDIA GeForce GT 710
Procesor Intel core 2 duo cpu E6750 2.66ghz 2.67ghz
4gb ram
Problem jest taki włozyłem karte graficzną do komputera i teraz nie ma dźwięku nie wiem czy to jest problem sterownika ale sterowniki są poprawne
mam windows 7
Przy głośnikach pojawia sie Nie podłączono głośników ani słuchawek choć są one podłączone

a i chciałbym dodać ze płyta główna ma zintegrowaną kartę graficzną i po podłaczeniu do niej dźwiek normalnie działa

Dźwięk pewnie będzie pod HDMI, czyli jak podłączysz monitor tym kablem będziesz miał dźwięk z monitora. Z tego co widać zniknęły ci sterowniki dźwięku z płyty głównej najprawdobniej gryzą się z Geforcem. Rozwiązanie znaleźć nowszą wersję sterownika audio (płyta główna) lub kupno karty muzycznej od 100 zł chodzą, pod PCI, lub na USB

tak pisze że przez hdmi ale w poprzednim komputerze była ta karta i normalnie działało po podłączeniu

czyli najlepiej co zrobic ?

znaleźć płytę CD ze sterownikami powinna być dołączona do kompa, jezeli nie ma zainstalować program typu Aida lub Everest one dokładnie powiedzą jaka ma Pan kartę dźwiękową zintegrowaną. Wpisac w google jej nazwe, sciagnać sterowniki na windowsa którego Pan ma.
Nowa szkola podpowie panu zeby zaistalowac program typu “automatyczny sciagacz sterownikow” i on wszystko naprawic powinien. Jednakze ja tak nie robie, gdyz nauczony jestem starej szkoly.

zainstalowalem te sterowniki automatycznie i nic nie pomoglo dalej jest ten sam błąd

Jezeli faktycznie sie nie da, a moze sie tak zdarzyć.

Nalezy kupic karte muzyczną (wczesniej sprawdzic czy jest na płycie głowniej wolny slot PCI)
Polecam ta karte jest jedną z lepszych na rynku

PS. Może sie zdarzyć ze chodzi o przerwanie IRQ i to rozwiązanie też nie pomoże

Wtedy nalezy zaopatrzyć sie w

(ale to są juz półśrodki)