NVIDIA Shadowplay nie rozdziela ścieżek dźwiękowych

Witam. Czasami nagrywam klipy z gry programem NVIDIA Shadowplay. Posiadam zaznaczoną opcję “Rozdziel obie ścieżki” w ustawieniach programu w zakładce Dźwięk. Robię to po to żeby zostały nagrane dwie osobne ścieżki dźwiękowe z gry i z mojego mikrofonu. Ale niestety jest tak, że gdy oglądam nagrany klip w Windows Media Player słyszę mój mikrofon, a gdy wrzucę klip do programu do obróbki video (Hitfilm Express), słyszę tylko odgłosy z gry. Dzięki za wszelką pomoc

To tylko takie moje łopatologiczne rozumowanie ale zapewne musisz i wrzucić drugą ścieżkę z mikrofonu. Skoro stosujesz rozdzielenie ścieżek to jest ona kompletnie osobnym elementem a nie częścią video tylko zapewne plikiem dźwiękowym.

Nie zrozumiałeś mnie. Nie ma takiej opcji żeby ścieżka dźwiękowa była zapisywana osobno niż video bo tak jak mówiłem kiedy odtworzę film w playerze słyszę swój mikrofon a w programie do obróbki jest tylko dźwięk z gry. Efekt powinien być następujący (0:20) https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=MKlJYnLs2IQ

Z tego co wyczytałem w internecie to wspomniany program do obróbki nie obsługuje więcej niż jednej ścieżki audio z video (mp4 w każdy razie). Jedynym rozwiązaniem dla ciebie byłoby wyeksportowanie drugiej ścieżki do pliku audio i dodać ją osobno tak jak to sugerowałem w pierwszej odpowiedzi.

1 polubienie