Nwn2 na laptopie

Witam,

Mam nwn2 od długiego okresu czasu i gałem na stacjonarnym komputerze, teraz dostałem laptopa :

Toshiba tecra

Procesor : Intel Core 2 duo

Karta : NVIDIA Quadro NVS 130M

I wszystko powinno pięknie śmigać a jednak NIE DA SIĘ GRAC…Gra się włącza ale tnie się tak że śmiało można nazwać to pokazem slajdów. Proszę o pomoc…

Ta gra ma spore minimalne wymagania sprzętowe

procesor Pentium 4 2.4GHz, 512MB pamięci RAM oraz kartę graficzną NVidia 5600Ultra lub ATI 9500 PRO.

więc może ci na laptopie przycinać :smiley:

ale mam na stacjonarnym o niebo gorszy sprzet i nie przycina…

Jako zatwardziały maniak RPGów powiem ci tak. NWN2 to dobra gra, ale olej ją jak ci nie chodzi. Optymalizacja kody dla twórców tej gry chyba nieistnieje. Kup sobie Drakensang. Gwarantuję ci, że Ci się spodoba. Tak mnie ta gra wciągnęła, że prawie sesję przez nią mam zawaloną. Może jeszcze uda mi się wyratować z tej sytuacji…

Dzieki ale szukam porady jak załatwic mten problem…zalezy mi na tej grze

Cóż, w tym przypadku wydaje mi się, że jest to wina karty graficznej… pozmniejszaj detale itp, jeśli jeszcze idzie. Co do samego NWN 2 to ja sądzę wręcz przeciwnie - w porównaniu z innymi RPG-ami jest bardzo dobrze zoptymalizowana (przy Gothicu III albo Wiedźminie bez tej największej aktualizacji, to poprostu demon szybkości)… I zdania nie zmienie - laptopy do pracy to super rzecz, ale do grania blaszaka nie przebiją… no chyba że kupuje się laptopa z olbrzymią matrycą, będącego jednocześnie grzejniczkiem itp. Tylko po co komu laptop który z mobilnością ma niewiele wspólnego.

zmniejszyłem na maxa i tez przycina…mniej ale ciezko grac…

A pod jakim systemem? Vistą? Też miałem taki problem pod Vistą. Pod XP gra przyspieszyła. :wink:

właśnie xp