Najlepszym rozwiązaniem będzie dokupienie pamięci ram, 128MB i XP to zdecydowanie za mało. A co do ustawień pamięci wirtualnej to można stosować mnożnik: ilość pamięci ram * 2,5
Właśnie. Dziwne, że coś chce na tym chodzić Dodatkowe 128 MB nie będzie drogie, a różnica odczuwalna - wiem, bo też tak miałem na starym kompie. Ustawiłem wtedy 512 MB na stronicowanie.
Apropos pamięci wirtualnej - ostatnio u siebie w ogóle wyłączyłem, bo po co marnować miejsce na dysku?
Dla minimalnego i maksymalnego. Bardzo ciekawy artykuł, który może w jakiś sposób pomoże Twojemu znajomemu, ale jak już wcześniej mówiłem, najlepszym rozwiązaniem będzie zakup dodatkowej kości RAM i to najlepiej w wersji 256 i wyższej. Zastanawiam się jaki komfort jest z pracy na XP przy tak małej ilości pamięci, jeśli nie chce dokupywać, to najlepszym rozwiązaniem będzie zmiana systemu, oczywiście nie na Vistę :mrgreen:
Zalecane i domyślnie ustawione w windows jest 1,5 * ilość pamięci RAM. Nie ma jakichś szczególnych zaleceń co do zwiększania rozmiaru. Może to być nawet cała dostępna przestrzeń dyskowa :mrgreen: