Witam mam problem z procesorem podczas grania bo gdy gram na przykład w gta v albo cos innego procesor obniza taktowanie z 2.55 ghz do 1,64 ghz lub nizej a normalnie gdy nie gram jest 2,55 tak jakby nie widział ze jest gra włączona mozliwe przez temperature ale jak gram w cos mniej wymagajacego to tez tak mam i nie wiem dlaczego zawsze jak gram to gram z podłaczoną ładowarką.
laptop lenovo y50-70
karta graficzna gtx 960m
procesor i7 4720hq
To jest laptop, jeszcze do tego nie najnowszy. Zacząłbym od dokładnego czyszczenia, samodzielnie lub w serwisie. Może pomóc, ale nie musi. Laptopy rzadko kiedy są w stanie utrzymać pełne taktowanie pod obciążeniem.
Laptopy tak mają, gdy jest im za ciepło to procesor zrzuca taktowanie żeby się nie upiec. Dawniej nie jedna afera o to wybuchała, pisało w reklamie że procek osiaga dajmy na to 3 GHz, no i osiągał… przez jakieś 3 sekundy w stresie, po czym zrzucał zegary do 1 GHz. Przeczyść toto dokładnie, wymień pasty, kup ewentualnie podstawkę chłodzącą. A jeśli interesują cię gry to raczej odkładaj kasę na coś nowego, w lepsze gry już raczej na tym komfortowo nie pograsz.