Przeszkadza to obramowaniu, ktore jest wokol strony ponieważ jeśli imiona są krotsze wtedy belka robi się krótsza i jest wtedy odstęp między obramowaniem
a belką. A belka powinna byc na rowni z ramką. Jak to poprawic, żeby było dobrze :?:
Darom82 , nazwij proszę temat konkretnie. Proszę poprawić literówki i zacząć używać na forum polskiej pisowni.Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978
U mnie w ogóle nie widać na samej górze żadnej niebieskiej kreski ani po prawej ani po lewej stronie. Obramowanie zaczyna się dopiero na wysokości dolnej krawędzi górnej belki z imieninami.
Z tego co rozumiem, to masz ustalą jakąś szerokość strony. Tą samą szerokość strony musisz podać jako szerokość belki z imieninami. tak by belka wypełniła całą szerokość strony. Tzn. nie do końca szerokość strony, bo trzeba pomniejszyć o prawe i lewe obramowanie, ale ogólnie chodzi o szerokość strony głównej. O to Ci chodzi ?
kalamita dzięki serdeczne. A wiesz moze jak zrobić, żeby w tej belce napis Witaj… byl po lewej stronie, a tekst z tym kto ma dziś imieniny po prawej stronie ? - Bo teraz jest tak, ze caly ten tekst w sumie jest na srodku. Mozesz mi jeszcze z tym pomoc :?:
drobok zamienilem tego diva z align center na diva z align left, no ale teraz tekst „Witaj…” jest po lewej stronie ale przylega mi do krawedzi za bardzo.
A po drugie chcialem, zeby Imieniny byly po prawej stronie. Jak to poprawic zeby bylo dobrze ?