Obraz z karty graf. tylko po resecie komp

Dzisiaj jeszcze sprawdzę bios płyty, chciaż przyznam że straciłem nadzieję na to że coś pomoże(szkoda bo chciałbym ją sobie zostawić) . Karta kupiona na morele we wrześniu, dzwoniłem nie była oddawana do naprawy gwarancyjnej. Mam świadomość ryzyka kupienia RXa z koparki lecz w tym wypadku raczej tak nie było.

Nie bios płyty, a karty (chodziło o optymalizację wykorzystania watów i zegary). Tego raczej nie sprawdzisz. :wink: Lepiej, jak masz gwarancje, jednak do Moreli wysłać, niech oni kombinują.
Wcześniej możesz ewentualnie na 2 pc podpiać, może pcie w płycie uszkodzone…

To już raczej przekracza moje umiejętności no i nie bardzo mam czas na zapoznanie się z tematem i takie ustawianie biosu. Przypomniało mi się, że sprzedawca po moim zgłoszeniu problemu mówił że u niego karta pierwszy raz ruszyła po resecie ale po wgraniu sterowników było ok. Czy ma znaczenie np. kabel hdmi, monitor itp.?
Jesli chodzi o slot pci ex. to jest ok, dziala na nich moja dotychczasowa karta.

Wygląda mi to na winę tego konkretnego egzemplarza, a nie kart AMD jako takich. Sprzedawca przemilczał fakt, że sam miał problemy.