Znacie jakieś jeszcze narzędzia, które można wykorzystywać?
Są wersje tylko online, czy istnieją na PC-ty?
Jaką mają licencję?
Czy mogę taką wygenerowaną grafikę wykorzystać jako logo na serwerze Discorda, grupie na Facebooku? Lub np. komercyjnie w jakichś gotowych produktach, albo sprzedawać taką grafikę?
Jakieś ważne informacje przed rozpoczęciem zabawy w tych dziedzinach lub wskazówkami też możecie się podzielić. Bardziej precyzyjne treści też chętnie sobie dokładniej poczytam.
Z tego co ja kojarzę, to Adobe zadeklarował (u innych to bardzo różnie bywa) , że ich malarz AI uczył się tylko na obrazach z odpowiednią licencją
Wyszkolony na obrazach Adobe Stock, treściach na otwartej licencji i treściach z domeny publicznej, Firefly został zaprojektowany tak, aby był bezpieczny do użytku komercyjnego. Aby zapewnić twórcom możliwość czerpania korzyści z generatywnej sztucznej inteligencji, opracowaliśmy model rekompensaty dla współpracowników Adobe Stock, których treści są wykorzystywane w zbiorze danych do ponownego trenowania modeli Firefly.
Podniesienie tematu nie jest niczym złym, ja tak uważam. Ma na celu dostarczenie większej ilości wyników. Jest duża szansa, że ktoś akurat został w tym czasie zaznajomiony z tematem albo niedawno coś przeglądał i może się podzielić.