Witam serdecznie,
Czy mógłbym prosić o informację czy jest jakaś szansa żeby z tych zdjęć:
Witam serdecznie,
Czy mógłbym prosić o informację czy jest jakaś szansa żeby z tych zdjęć:
Hej,
Myślę, że tak. Zdjęcia są dobrej jakości, w sporej rozdzielczości. Wprawny grafik na pewno będzie w stanie coś ze zdjęciami zrobić. Ewentualne można pobawić się jakimś programem graficznym i nieco podrasować zdjęcia.
Pozdrawiam,
Poważnie? Już myślałem że ten fotograf uciekł, bo skopał fotki strasznie ciemne są i myślałem że nie da się nic z tym zrobić
Mógłbyś mi podpowiedzieć czym najlepiej obrobić te fotki (jestem kompletnym laikiem) .
Znalazłem taki program Adobe Lightroom - to się nada?
Hej,
Generalnie nada się każdy program do grafiki rastowej, który umożliwia choć podstawową edycję zdjęcia. Może być to wspomniany przez Ciebie Adobe Lightroom, ale także XnView czy Picassa.
Pozdrawiam,
a w którym programie osoba nie mająca kompletnie pojęcia o grafice ma szansę dać sobie radę?
Hej,
Myślę, że w każdym ze wskazanych. Ja szybką obróbkę zdjęć robię właśnie w Picassie bądź XnView.
Pozdrawiam,
jakość wystarczająca… polecam książke o light room i program… bynajmniej jako grafik u fotografa pracowaliśmy na własnie LR z profesjonalnym efektem:)
ja polecam
http://www.dobreprogramy.pl/FastStone-Image-Viewer,Program,Windows,12836.html
jednym kliknięciem można zrobić automatyczną korektę, ale nie musisz się na nią zgadzać,
a po chwili ćwiczeń możesz samemu dokonywać korekt takich jak potrzebujesz…
w tym FastStone Image Viewer - mówisz o tej opcji “auto dopasowanie kolorów”?