Witam, pobrałem ostatnio OBS Studio bo zobaczyłem że wielu YouTuberów z niego korzysta, osobiście też jestem youtuberem i muszę nagrywać szybko nowe materiały ale na procesorze mam “Enkodowanie przeciążone” i nagranie się zacina… chciałem spróbować na karcie graficznej ale OBS jej nie widzi, czy wie ktoś co może być przyczyną ? z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Najważniejsze informacje o moim sprzęcie:
Procesor - Intel Dual Core E6300
Karta Graficzna - Nvidia GeForce 9600GT
System - Windows 10 64 bit (OBS Studio też 64 bit)
Nie chcę ci nic mówić, ale z takim sprzętem jedyne co możesz nagrywać to pulpit i to pewnie też na lagach. OBS jak i inne programy nagrywające Bandicam, Action, Fraps, Camtasia itp. zużywają podzespoły i zmniejszają ich wydajność w grach. Co innego nagrywać na dobrym sprzęcie - wtedy zużycie (1-2%) podzespołów przez program nagrywający jest nie odczuwalne. Jak koledzy wyżej - polecam wymianę sprzętu, albo przynajmniej upgrade grafiki na np. 9800gt czy gts450. Możesz jeszcze wymienić procesor na Quad Core Q6600, co pozwoli na rozgrywkę w np. csgo, league of legends i podobne mało wymagające tytuły
No nie dasz rady i tyle Nawet po modernizacji większosci gier płynnie nie utrzyma, więc i nie nagra.
To sprzęt, w najlepszym wypadku, dla babci do czytania kundelka czy plotkujemy .