Obsadzania tabeli w div


(sebastian003) #1

Witam !

gdy dodaje tabelke do div-a

Stopka wraz z obrazkiem http://kameleon.web-pc.pl/images/m.png przenosza sie do góry tabelka przenosi sie poza obramowanie w ktorym ma byc. CO zrobić zeby się nie przenisoło.

link z pogladem strony

http://kameleon.web-pc.pl/galerie.html


(Monczkin) #2

Skoro piszesz na forum, to chyba logiczne jest, że masz problem. Po kiego powielasz zbędne informacje? Nazwij temat konkretnie, inaczej wyleci.

Usuń podpis łamiący regulamin. Za chwile odczujesz jego działanie. Przeczytaj go. Szybko.


(mario@) #3

Jeżeli chcesz mieć stopkę pod tabelą to ją tam wstaw, a nie gdzieś nad tabelą, ale po kolei.

Linijka 175

Copyright © 2007 - 2008 Kameleon. All Rights Reserved. | Osób online:
[/code] wywal całkowicie
[code]

Następnie na dole jak masz


(Krzysiekaczor) #4

Mam taką uwagę trochę nie związaną z tematem a z Twoją stroną a mianowicie przydałoby się gdyby linki do galerii były no właśnie linkami a nie buttonami po czasami ktoś chce sobie pootwierać w osobnych kartach stronki i lipa.


(sebastian003) #5

Mario chodziło mi o to ze moja strona skala sie z kodu i cala tresc nie miesci sie w obszarze class "l" tylko wychodzi poza mnia przypatrz sie

<? include("header.php"); ?>

Regulamin

Wybierz użytkownika, którego galerie chcesz zobaczyć.

| Login | Data rejestracji | Ostatnie logowanie | Obrazków | Galeria |
| '.$login.' | '.$rejestracja.' | '.$logowanie.' '.$logowaniegodzina.' | '.$liczba.' | |

<? include("footer.php"); ?>


(mario@) #6

Faktycznie nie zauważyłem że w

[/code] jest grafika. To tak, ta grafa wychodzi Ci poza ponieważ masz to wsadzone w div'a

gdzie

 .l { margin:0px auto; width:700px; background-repeat: no-repeat; background-position: top; background:url(images/l.png); padding: 0px 15px; float: left; }
Czyli masz margines wewnętrzny ustawiony na 15px, co jest powodem "wysunięcia" się tej grafiki. Jeżeli chcesz mieć tą grafę pod tabelką razem z tym napisem
    
Copyright © 2007 - 2008 Kameleon. All Rights Reserved. | Osób online:

to zamiast

[code]


(sebastian003) #7

Drogi Mario chyba się zle zrozumieliśmy ja chem mieć coś takiego

Cos takiego a mi się wyswietla


(mario@) #8

napisz tak