Cześć, szukam obudowy do komputera w cenie do ok. 200 zł (max 250 z przesyłką) poczytałem trochę opinii w internecie i moją uwagę zwróciły dwie:
Zalman Z9 Plus
oraz
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black
Proszę o pomoc w wyborze, główne kryterium to jakość wykonania obudowy oraz dobra wentylacja; coby w miarę chłodna była (choć w przyszłości będzie wymiana wentylatorów). Z góry dzięki za pomoc
Jakość wykonania obydwu jest dobra jak na tą cene, w zalmanie minusem mogą być wyłamywane śledzie. Co do wentylacji w zalmanie jest odrobinę lepsza, tu masz przykładowy test http://www.purepc.pl/obudowy/test_tanie … k?page=0,6
Carbide 200R to najgorzej wykonana obudowa od Corsair. Plastik z przodu tej obudowy jest tak kiepskiej jakości, że nawet niektóre duże zagraniczne serwisy nie pokazywały zdjęć na wprost obudowy
Ja kupiłem Zelmana Z9 U3, buda jest super, spokojny wygląd, trzy wentyle 120mmm, 2 x USB 3.0 i 2 x USB 2.0, wyświetlacz temperatury z regulatorem obrotów full filtrów przeciw kurzowych wykonanie bardzo dobre.
…wypowiadam się bo mam obudowę Zelmana Z9 U3 prawie rok i z praktyki wiem, że filtry przeciw-kurzowe w tym czasie spisują się bardzo dobrze, oczywiście malkontent powie, że zawsze może być lepiej. Ja jednak Panie DebeściK_2012 mimo pańskiego śmiechu podtrzymuję swoje zdanie i nadal uważam, że obudowa Zelmana Z9 U3 w swoim przedziale cenowym, bo tak trzeba ją rozpatrywać jest bardzo dobra pod każdym względem - filtrów przeciw kurzowych też, których ma zdecydowanie więcej niż Gladius M40. Panie kup Pan najpierw tą obudowę przetestuj a dopiero potem się śmiej, bo teoretyzować jest najłatwiej.