mam taki problem włożyłem dysk do obudowy podłączyłem ją do kompa, jednak w mój komputer nie mam nowego dysku pomimo ze pokazuje sie info ze dysk został pomyślnie zainstalowany i jest gotowy do użycia w Everest home edition dysk jest widoczny jako 0MB dodam że z tego dysku (ATA) korzystałem dotychczas w laptopie i jest on niesformatowany czyli jest na nim system z laptopa, co moze byc problemem ?
kabel ten jest tak skonstruowany ze z jednej strony ma mini usb z drugiej dwie wtyczki tak by jedną szły dane druga dodatkowe zasilanie w menadżer urządze widzi ten dysk jako dusk usb jednak też nie ma pojecia ile to ma MB
Może masz błąd na dysku. Za bardzo się nie znam, ale może skorzystaj z CHKDSK literadysku:. Miałem coś podobnego jak na drugi dysk nie mogłem wejść, albo system mi sie nie uruchamiał. Troche CHKDSK to mój przyjaciel, często mnie ratował jak systemik sie nie chciał uruchomić i sie resetował. Powinno pomóc.
już wiem dlaczego to niedziałało, o tuż dysk był w biosie zabezpieczony hasłem, niesądziłem że to może być aż taki poważny problem wczoraj mnie olśniło, gdyż przypomniałem sobie że jak włożyłem nowy dysk do lapka to bios nie wołał o hasło, czyli hasło było na dysku dzisaj włozyłem stary dysk do lapka, usunełem hasełko, spowrotem włozyłem nowy dysk a stary podłączyłem pod USB, i co i działa :lol: