Witam, nie mogę sobie poradzić z wymianą wiatraka w obudowie komputera.
Kumpel ostatnio po zakupie nowego chłodzenia do procka przy okazji dodał u góry nowy zakupiony wiatrak nad chłodzeniem do procka.
Lecz po dodaniu go i zamknięciu obudowy po około 2 dniach działania zwróciło moją uwagę straszne wycie oraz brzęczenie.
Jak się okazało wiatrak u góry nie został przykręcony śrubkami do obudowy tylko specjalnymi zaślepkami wraz z dołączonymi w zestawie specjalnymi gumowymi do wiatraka podkładkami.
Niestety po skręceniu w całość wszystkiego okazuje się że podczas działania komputera wiatrak zamontowany na górze obudowy wpada w wibracje i słychać to bardzo.
Gdy dotknę u góry ręką obudowę lekko czuję jak wiatrak pracuje lecz gdy troszkę mocniej przycisnę problem znika.
Więc zapewne problem podczas montażu i teraz chciałbym już po wymontowaniu go przykręcić śrubkami które są w zestawie.
Lecz nie bardzo wiem jak tego dokonać gdyż do montażu na śrubki trzeba zdjąć z niego te gumowe i założyć te drugie gdzie będzie możliwość potem przykręcenia do obudowy wiatraka.
A nie bardzo wiem jak tego dokonać aby nie uszkodzić samodzielnie wiatraka przy zakładaniu tych wyżej wymienionych.
Proszę o jakąś instrukcję jeśli można jak mam tego dokonać samodzielnie.
Pozdrawiam i liczę na pomoc w rozwiązaniu problemu.
Wiatrak%20kt%C3%B3ry%20ma%20by%C4%87%20przykr%C4%99cony%20do%20obudowy|281x500
Za%C5%9Blepka%20do%20wiatraka%20na%20przykr%C4%99cenie%20%C5%9Brubkami%20do%20obudowy|281x500