ja mam obudowę chiefteca (w podpisie) i jestem zadowolony, jest solidna, ma miejsce na 5 wiatraków, szybko się montuje/demontuje dyski i napędy, no i jest zamykana na kluczyk
Posiadam 2szt. wyboru nr.2 i jestem zadowolony. Wielki, ciężki potwór i tyle. Pewnym utrudnieniem może być tylko załączeni-wyłączanie kompa - trzeba otworzyć drzwiczki. To samo z CD, ale…
Zadaj sobie pytanie tylko czy potrzeba aż tyle miejsca na dyski itp. No i problem z długością kabli
Powiem tak miałem poprzednio dwie takie same obudowy no_name z drzwiczkami i powiedziałem sobie że nigdy więcej… i ze muszę kupić coś porządnego. I jestem w 99% zadowolony. To waży tonę więc nie “lata” pod biurkami, plus zatrzaski śrubki i :mrgreen:
Wiatrak w zasilaczu, na karcie i na procku, 3 dyski (1 robi cholerny hałas, ale to chyba wina że zamontowany na tzw. “sankach” razem z DVD na górze, no i swoje przepracował :roll: ) reszta miejsca czeka na kasę
Ogólnie dopóki technologia się nie zmieni całkowicie wież nie zmieniam.
edit:
tu podobny temat i dałem tam real foto wieży ze staruszka, ale… może się przyda.
zakup osobny np.: tu sprawdź ewentualnie tylko czy Ci po biurko wtedy wejdzie, no chyba że będzie stała obok.
W zestawie są kluczyki, śrubki pod płytę, kabel pod panel przód; do dysków są wkręcone “na stale” na listwie wewnętrznej i oczywiście mocowania na dyski na dół.