Radeon HD 4830 512MB 390,- (sklep lokalny, nie wiem jaki producent, pan w sklepie nie podał mi)
Modecom 500W 199,- (sklep lokalny, nie znam dokładnego modelu, z tego co słyszałem MC nie są słymi zasilaczami)
Samsung 500GB F2EG 502HI 209,- (sklep lokalny)
Lub też zastanawiam się nad prockiem Intel PDC E6300 jest droższy o ok 70zł. Czy opłaca się dołożyć te paredziesiąt złotych? I mam jeszcze jedno pytanie bo w poprzednim temacie też o to pytałem, nikt nie odpowiedział: mam jakąś bezfirmową obudowę mam w niej teraz ASRock M266 czy zmieści mi się tam to wszystko co chcę kupić ? Powiedzcie mi jeszcze, pierwszy raz składam komputer, procesory są w zestawach z chłodzeniem, tak?, wiem że może to głupie pytanie ale nie wiem tego. Czy w tych zestawach jest pasta termo czy trzeba ją kupić dodatkowo? Jeśli zestaw jest dobry jutro zaczynam zamawiać części. Dziękuję za odpowiedź.
Jakieś 1500 max 1600. Chciałbym się ograniczyć do sklepu i dostępności agito.pl żeby raz zapłacić za przesyłkę a nie latać po 5 sklepach, gdzie pewnie byłoby parę groszy taniej, ale doliczając wysyłkę i tak wyjdzie drożej niż nawet u mnie w lokalnych sklepach.
jurninho25 , mati75 , Wolę zostać przy Intelach. Chodzi mi o to by brać 5200 czy 6300? Nie potrzebuję obudowy bo rozumiem, że ta płytka wejdzie w moją starą. Nie potrzebuję nagrywarki już mam, Proszę tylko o skomentowanie tamtego zestawu, a nie składanie innych, nie chciałbym również Goodrama, ponieważ słyszałem w sklepach że ludzie je oddają bo się psują. wiem że moje wymagania są dość surowe, ale proszę zaakceptujcie je i polećcie coś z tego do czego nie jestem pewien. Czy biorąc procek E6300 mogę mieć tę płytkę główną? Dziękuję za pomoc !
skitles01 , wolisz Coca Colę czy Pepsi Colę? Ja np Pepsi… Każdy ma swoje upodobania. Może macie te pamięci od nawet “kilkunastu lat” i Wam się nic nie dzieje, ale to chyba sklepy przyjmują reklamacje a nie Wy, no chyba, że macie swoje działalności. Czy OCZ nie jest dobrą marką? Pytałem o GOODRAMy w 3 sklepach i we wszystkich powiedzieli, lepiej coś innego te często wracają z reklamacją. Jeśli dostanę no wezmę. Ale w kwestii procesora będę uparty. Nie mam tyle pieniędzy żeby wymieniać sprzęt dość często wiem, że biorąc AMD myślę przyszłościowo. Podejrzewam, że kolejną wymianą kompa u mnie o ile takowa będzie(może już tylko laptop zostanie) będzie pewnie zakup i7 albo czegoś podobnego za dobre parę lat i pewnie w cenach które obowiązują teraz na średniej klasy sprzęty. Doceniam Wasze starania co to pomocy, ale martwi mnie to, że nie potraficie pomóc w konkretnej sprawie tylko narzucacie swoje upodobania. To tak jakbyście szli do lekarza i pytali o to jakie leki brać na ból gardła, a on by Wam powiedział, że lepiej brać leki na ból głowy bo one teraz są tańsze i bardziej popularne. Ja proszę tylko o odpowiedzi na moje pytania.
Chyba Ci się wyrazy pomyliły, my nie narzucamy swoich upodobań. My po prostu przedstawiamy najlepsze propozycje, a że lepszym wyborem by było coś na AMD to już przecież nie nasza wina. Czyżbyś był fanem Intela??? Intel robi dobre procki, ale każe sobie za nie płacić trochę, za to AMD robi takie same procesory jeżeli chodzi o wydajność (porównując przykładowe modele), a cena jest na pewno niższa i to sporo. Tak więc jeżeli wolisz przepłacać za markę jaką jest Intel to już twoja sprawa.
obecnie kupowanie platformy lga775 mija się z celem, bo to jest już trup, z którego intel chce ciągnąć jak najwięcej pieniędzy.
Tak, ocz to dobra firma. Z doświadczenia wiem, że sklepy wpychają kingstony swoim klientom, bo najlepsze pamięci = kingston, a tak naprawdę od ok. 2-3 lat kingston robi pamięci do :dokitu:
Trzeba przyznać, że niektórzy ludzie na forum zrzynają żywcem zestawy od innych, nie mając na ten temat zielonego pojęcia.