Ten GT 430 jest karta wydajniejszą. Wyższy numerek nie zawsze oznacza lepszą kartę. GT 610 oparty jest na architekturze Fermi, czyli tej samej co Twoja obecna karta.
Napisz tutaj posiadany zestaw wraz z marką i modelem zasilacza oraz budżet na kartę.
powiem tak już lepiej kupić Sapphire Radeona HD 6670 1GB GDDR5 za te 200zł nową i mieć spokój bo na niej grałem przez ostatnie 2 lata i nigdy nie miałem problemów z wydajnością w grach z Athlonem II X2 na pokładzie na niej gry chodzą w 720p na Wysokich-Ultra przy zachowaniu płynności pozdrawiam
I chyba tak zrobię, to odpowiada moim wymaganiom i do tego nie będę miał z nią kłopotów. A co do Gt 430 to się uśmiałem że może mi SA na najwyższych pójdzie Na tej karcie przez ponad 3 lata nie miałem problemów z żadną grą. AC III/Remember Me/Gta4 na najwyższych śmigało. Roma II na średnich (jednostki tylko na ultra), ACIV nawet udźwignęło, ale czasami mi spadało do 20 FPsów.
Akurat zasilacz ma tylko miesiąc a jak nie ma zbyt dużego obciążenia to nic się nie stanie kolega ma taki sam od 2009 roku i do dzisiaj działa bez zarzutów