I tu pytania:
Co byście zmienili na bardziej wydajne lub podobne lecz tansze? Czy to co podałem jest ze sobą kompatybilne oraz chciałbym zaznaczyć że używane części mnie nie interesują.
Z GORY DZIĘKUJĘ
Za bardzo podniosles cenę. Poza tym ta płyta nie jest na chipsecie B250 więc procesor nie pójdzie. (Wystarczy aktualizacja BIOS?). Ram był dostępny niestety obecnie już nie. Dorzuciłbym 90zl i chyba to lepsza karta? Gigabyte Radeon RX 550 GAMING OC 2GB GDDR5 (128 bit), DVI-D, HDMI, DisplayPort, BOX (GV-RX550GAMING OC-2GD)
I jeszcze pytanie o procesor; lepiej oprzeć konfigurację o g4600 czy AMD A8-9600? Ten drugi jest tańszy a na porównaniach wypada lepiej
Jak wspomniałem, to jest takie minimum pod granie.
Rev. 3.0 jest już z zaktualizowanym BIOS.
RAM w takich cenach już dawno nie było dostępny. Najprawdopodobniej będzie tylko drożał. Znaleźli sobie śpiewkę o popycie i zmówili się ceną.
Nie na tyle, żeby do niego dopłacać 90 zł, więc albo integra na razie i zbierasz na 1050, albo 1030 i się męczysz na dwa razy wolniejszej karcie (do samego PES powinna starczyć, ale nie do nowych tytułów AAA).
Dysk recertyfikowany oznacza w skrócie odnawiany. W tej cenie bym nie ryzykował.
Obudowę kupuje się na lata. Zalman ma w standardzie 3 wentylatory z regulacją obrotów. Podobnie zasilacz Corsair jest lepiej wykonany i na dłuższej gwarancji.
Dziękuję za odpowiedź.
Nad zasilaczem i obudowa mogę się zastanowić bo nie trzeba dużo dopłacić. Karta graficzna trochę mnie nie przekonuje bo na samej zintegrowanej z CPU widziałem na testach że PES i nawet GTA V chodziło dosyć płynnie. Co do płyty głównej nie jest lepsza ta? ASRock B250M-HDV, B250, DDR4, HDMI, DVI-D, VGA, microATX - 255zl jest lepsza a trochę droższa. Od razu na b250.
Jeżeli już dopłacać, to do mobo z czterema gniazdami na RAM i ewentualnie dla dodatkowych wyjść na wentylatory o ile potrzebne. Budżet, w którym nie ma sensu roztrząsanie wyższości jednej płyty nad drugą. Z reguły bierze się tańszą akceptowalną.