Witam
Trochę się na tym nie znam, znajomy podesłał mi taki zestaw
Komputer jak najbardziej uniwersalny, chociaż z wskazaniem na gry
Pozdrawiam
PS Dysk SSD już posiadam
Witam
Trochę się na tym nie znam, znajomy podesłał mi taki zestaw
Komputer jak najbardziej uniwersalny, chociaż z wskazaniem na gry
Pozdrawiam
PS Dysk SSD już posiadam
B350 na B450, bez aktualizacji BIOS-u byś nie odpalił go.
Lepiej kupić 500GB SSD niż 1TB/2TB HDD.
Witam.
Trochę mogę się wypowiedzieć, bo sam posiadam podobny sprzęt.
Jeżeli chodzi o Procesor, to bardzo dobry wybór, wahałem się pomiędzy Intelem a AMD, w stosunku do Intela był tańszy o 30% i on konkuruje z i5-8xxx, a kosztował co i3-8100…
Jeżeli chodzi o płytę główną tez jest dobra, tylko będzie potrzebna aktualizacja biosu, no chyba że trafi ci się sztuka już z zaaktualizowanym
Karta graficzna, no może być - tragedii nie ma
Obecnie posiadam dysk SSD 240GB, ale będzie za mały na gry, może faktycznie pomyślę o kupnie większego SSD zamiast HDD
Taki monitor?
Twoja lista po modyfikacjach, dysk faktycznie możesz SSD 500GB wrzucić.
Monitor też wymień na inny.
Podsumowując wychodzi mi coś takiego
Komputer może być również wykorzystywany przy programowaniu i prostej obróbce grafiki, czy jest sens dopłacać do monitora 1440p?
Wg mnie nie.
Ta grafika jest dość głośna, moim zdaniem lepiej zmienić na Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition 8GB
Ewentualnie poczekać na RTX2060.
No i tutaj mam zagwozdkę, na innym forum polecają kupno gtx 1070 na zagranicznej stronie, w cenie ~1200zł , czy czekanie na GTX2060 faktycznie da taką różnice? Komputer nie musi być na już, chociaż tak odkładać można w nieskończoność, no bo wiadomo, wyjdzie coś lepszego.
Pozdrawiam
A nie lepiej wybrać grafę od zielonych?.Niestety grafy od amd na zimę są spoko bo można kompa zamiast kaloryfera używać …
Wg mnie bez sensu czekać na RTX 2060. RX 590 ten co masz w zestawie zupełnie wystarczy, a 2060 będzie prawdopodobnie kosztować w okolicach GTX 1070 czyli ~1700zł.
Ktoś polecał mi taki zakup w mediamarkt.de KLIK cena podobna, tylko nie mogę się doczytać czy wysyłają za granicę. Wydajność na pewno większa, mniejszy pobór, tylko jest głośna, podobno
Są już pierwsze testy na YT.