Ochrona bankowości internetowej ESET Smart Security nie działa po aktualizacji Windows 10

Szanowni,
Tak jak w temacie. Po najnowszych aktualizacjach systemu Windows 10 Home, ESET Smart Security w wersji 10.1.219.1 wyświetla mi informację, że komputer nie jest chroniony przed niektórymi zagrożeniami, funkcji nie udało się uruchomić. W necie znalazłem taki wątek:
https://safegroup.pl/showthread.php?tid=9811
Zastanawiam się, czy to te aktualizacje zepsuły funkcje i trzeba poczekać na update? Ma ktoś z Was coś podobnego u siebie na tym systemie?
Pozdrawiam.

Spróbuj :

1. Ze strony www.eset.pl ściągnij z sekcji wybranej przez siebie wersji Eseta Live Installer (ewentualnie cały setup w odpowiedniej edycji 32 lub 64 bit).
  2. Odinstaluj Eset z dysku.
  3. Wykorzystaj plik ściągnięty z www.eset.pl i z niego zainstaluj Eseta jako administrator.

Uwaga : w którymś momencie możesz być poproszony o restart urządzenia. Wykonaj go wtedy.

P.S. Ochrona Bankowości Elektronicznej Eset jest na razie niezgodna z Microsoft Edge.

Można jeszcze dla pewności całkowitego usunięcia lub w razie kłopotów skorzystać ze specjalnego narzędzia:

Już jest wszystko ok. Także nie mam pojęcia, co to się stało…
Aktualizacji do nowszej wersji również nie było.

Mi też na chwilę się Eset wyłączał, jak była wymagana ponowna rejestracja komponentów w centrum zabezpieczeń Windows 10 czy za pierwszym razem, jak trwało aktualizowanie baz wirusów, to też były niektóre funkcje nieaktywne. :slight_smile:

Eset w trayu jest, a w programy i funkcje nie ma? Jesli tak, uzyj eset uninstaller w trybie awaryjnym i zainstaluj eseta na nowo.

Pomoc techniczna jest bardzo pomocna, napisz do nich to powiedzą co zrobić w razie problemów.