Ochrona rodzicielska za free

W dziale Bezpieczeństwo/Ochrona rodzicielska proponuję umieścić program OCHRANIACZ 1.22 dostępny na stronie www.benarom.neth.pl . Używam go od jakiegoś czasu pod Win XP Home bez problemów. Jest darmowy dla użytkowników niekomercyjnych, b.skuteczny, możliwość blokowania “złych adresów”, złych słów w treści i adresach, czatów, skanowanie klawiatury, zrzuty “złych” ekranów itp. itd. - aktywowane przez wybór opcji przez administratora. Edycja baz złych adresów, słów, czatów, portów, … Pełny opis możliwości na stronie Twórców.

Jedna uwaga: antywirus ESET NOD 32 odmawia ściągnięcia programu podejrzewając go o wirusa - prawdopodobnie zawodzi heurystyka NOD-a. Pod Avastem instaluje się bez problemu.

Zaznaczam, że nie jestem związany z Twórcami a jedynie chcę pomóc potrzebującym.

LesLi

lesli55 , proszę takie propozycje ewentualnie pisać w dziale o Vortalu, skoro dotyczy to rozbudowy bazy programów. Przenoszę.

Na stronie głównej jest opcja - zaproponuj program. Proszę z niej skorzystać, gdyż znacznie szybciej dotrze on do osób zajmujących się tą działką.

Nic nie zawodzi, a wręcz przeciwnie, działa znakomicie, NOD wykrywa Keylogera, którego autorzy zamieścili w programie w celu przychwytywania znaków pisanych na klawiaturze (jest to jedna z funkcji programu).

:slight_smile:

To tylko dowodzi jakim “rewelacyjnym” AV jest AVAST :stuck_out_tongue:

O.K., pierwszy raz zabrałem tu głos - stąd brak orientacji.

LesLi

Dodane 11.12.2009 (Pt) 10:31

Zawodzi w tym sensie, że jest to keyloger wewnętrzny dla użytkownka - nie zaś wysyłający dane na zewnątrz.

LesLi

Nie masz takiej pewności, prawda ? :slight_smile:

Komentować tego chyba nie trzeba.

Człowieku małej wiary - przekomarzasz się czy rzeczywiście chcesz się przekonać ??? Ściągnij i zapuść - uzupełnij bazy i przetestuj. Na wszelki wypadek posługuj się tylko myszą. Powodzenia.

LesLi

Hitm3n , na szczęście keylogger nie wszystkim kojarzy się z tym samym.

Temat zamykam, proszę o kontakt drogą podaną przez Monczkina.