Będzie to moja pierwsza styczność z tą serią. Udało mi się dzięki Prime Games podpiąć do GOG III i IV. Na Steamie mam VI
Która jako start najlepsza?
Będzie to moja pierwsza styczność z tą serią. Udało mi się dzięki Prime Games podpiąć do GOG III i IV. Na Steamie mam VI
Która jako start najlepsza?
Pół żartem pół serio, od jedynki Sid Meier’s Civilization (DOS) - online game | RetroGames.cz jeżeli przełkniesz grafikę to rozgrywka bardzo fajna, dobre połączenie skomplikowania i prostoty. Taka bardziej planszówka, co tu akurat jest atutem.
…rozumiem, że najlepiej zaczynać od początku. Tyle, że docelowo zależy mi na VI ją chciałbym skończyć. Wiadomo, że z tytułu na tytuł dodawano nowe mechaniki i się zastanawiam, czy taka III nie będzie swoistym tutorialem przed VI? Czy od razu rzucić się na głęboka wodę i instalować ostatnią część?
Nie nie, zacznij od takiej, która Tobie odpowiada. Z tą Civ 1 to był trochę taki żart. Ludzie mają bardzo różne kryteria, musisz uwzględnić swoje. Dla jednych ważna jest prostota rozgrywki dla innych skomplikowanie, jeszcze inni czerpią przyjemność jak jest dobra grafika
Masz tu kilka subiektywnych rankingów
Człowieku! Napisałem, że nie miałem styczności. Nie wiem, która mi odpowiada! Zależy mi na odsłonie w miarę nieskomplikowanej, a i z współczesnymi rozwiązaniami. Stosowanymi w VI.
Jak ja bym miał wybierać wg tych kryteriów to Civ V ale skoro masz Civ VI to też będzie dobra.
Zastanawiam się nad IV i VI. Rzucę monetą i dam szansę tej serii.
IV’ka też jest bardzo spoko. Dobra gdy chcesz trochę spokojniejszą grafikę bez wodotrysków VI
Chyba Cię posłucham i wybiorę najnowszą odsłonę - więcej poradników w YouTube.
To jest właściwy wybór.
Jeśli gra będzie odpowiadała Twojemu stylowi to bez problemu zaakceptujesz starsze wydania bez zwracania uwagi, że są bardziej ubogie.