Od paru dni internet bardzo wolno działa - radiowy


(Tomek M111) #1

Witam, od paru dni. No, może tydzień z haczykiem męczy mnie i moją rodzinę problem z bardzo wolnym działaniem internetu. Już kiedyś miałem coś takiego, ale już był format i to jest pewnie inna przyczyna. Posiadam internet radiowy, sam wiem iż gdy jest brzydka pogoda on słabo działa. No ale właśnie dlatego tutaj piszę, bo mamy ładną pogodę +20 na słońcu więc powinien chodzić jak przystało na internet o prędkości 1mb. Nie wiem, czasem tak godzinkę działa dobrze potem znów zaczynają się problemy. Prędkość z 130kb/s spada do 20kb.

OTL:

OTL.txt

http://wklejto.pl/96773

Extras.txt

http://wklejto.pl/96774

Proszę o pomoc, i z góry dzięki. :smiley:

Serio - piszę ten temat już któryś raz, nikt nie odpisuję. Pomóżcie coś, to jest denerwujące.


(gucio0123) #2

witaj jeżeli masz możliwość podłączenia anteny WI-FI do karty sieciowej bezprzewodowej to zrób to al zanim to zrobisz śiągnij z tej strony na jakiej jesteśmy program do sprawdzania sygnału wi-fi, prawdopodobnie masz uszkodzoną antenę jak masz pytania pisz na gg:1974456


(Grzesiek695) #3

A może jest przeciążona sieć? W internecie radiowym bardzo często to się zdarza, jak dużo ludzi jednocześnie korzysta.


(XMan) #4

Poczekaj za sprawdzeniem logów przez fachowców w tej dziedzinie.

Również mam radiówkę.

Przeczyść komputer programem CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.

Sprawdź na innych DNS-ach.

Nie pomoże to wykonaj resztę.

Tematy :

wolne-wczytywanie-stron-t447103.html

defragmentacja-pliki-ktorych-nie-mozna-zdefragmentowac-t431551.html?hilit=gruntowny%20scandisk


(Tomek M111) #5

Nie wiem - czyściłem trzy razy rejestr, naprawiałem - CCleaner poszedł w ruch... i nadal zamula, nie wiem - procesy też wyglądają czyściutko jak na moje oko, wyłączam tylko tam z trzy procesy (SupServ.exe, mysql-nt.exe, httpd.exe) ale to chyba od AppServ'a, bo tworzę projekt w MySQL'u. Avastem też troszeczkę skanowałem. Czekam na dalszą pomoc, i wypowiedź każdego kto może mi odrobinkę pomóc. Internet radiowy, wiem że w deszcz i ogl. - może zamulać, no ale proszę was. Piękne wiosenne dni, słoneczko świeci więc powinien śmigać jak ta lala. Mieszkam na wsi, tutaj tylko może z 5 osób wokół mnie posiada internet radiowy. Gdy nie ma nic, sygnał jest ładny więc wątpie aby coś stawało na przeszkodzie. Co myślicie że to może być coś z anteną? Jeśli ktoś tak sądzi, to niech mi wytłumaczy jak to mogę sprawdzić krok po kroku. Dziękuje za pomoc wszystkim. :slight_smile:


(gucio0123) #6

witaj jeżeli masz możliwość podłączenia anteny WI-FI do karty sieciowej bezprzewodowej to zrób to ale zanim to zrobisz śiągnij http://www.dobreprogramy.pl/inSSIDer,Pr ... 17095.html program do sprawdzania sygnału wi-fi, prawdopodobnie masz uszkodzoną antenę po podłączeniu anteny do karty wi fi odpal program sprawdź jaki kolor linii odpowiada twojej sieci i włącz sprawdzanie im mniej dbi tym lepiej no chyba że antena się przestawiła sprawdź


(Tomek M111) #7

Nie rozumiem, jak to mam podłączyć. Wytłumaczy ktoś? - GG: 28815535, Skype: g5.logitech.