Od whistlera do windows xp

Bardzo spodobała mi się prezentacja od longorna do windows vista. Mam pytanie czy moglibyście zrobić taką samą demonstrację tylko, że o Windows XP, np. od whistlera do windows xp. Byłbym bardzo wdzięczny.

Popieram. Chce zobaczyć jak kiedyś wyglądał XP i jakie miał funkcje.

O tak, ja tez w 100 % popieram ten pomysl! !!

Fajnie by było ale skąd wziąć whistlera?? Jedyne miejsce gdzie można bo znaleźć to z pewnością torrenty ale to jest nielegalne czyli nigdzie go nie znajdziesz :? Pomysł dobry ale niewykonalny.

Myśląc w ten sposób dojdziemy do tego, że longhorna 4051 i każdą inną wersje beta też można znaleźć tylko na torrentach. Administracja dp z pewnością ma jakieś wtyki w MS, więc to nie powinno stanowić wielkiego problemu.

Ja pomysł popieram.

owszem, pomysł ciekawy, ale po co robić prezentację o systemie z przed kilku lat. już lepiej by się zając taką prezentacją o win7.

proponowałbym raczej zrobić prezentację o wszystkich windowsach na jednej prezentacji chronologicznie.

:wink: Mieliśmy już taki pomysł nawet jakiś czas temu. Nawet udało się z Microsoftu uzyskać Windows w wersji 2.0 :wink: Niestety problem jest taki, że tak starych systemów nie da rady uruchomić na maszynach wirtualnych aby wykonać demonstrację. Niemnie, temat jest nadal aktualny - planujemy zająć się tym po Zlocie :wink:

I bardzo dobrze :slight_smile: A jeśli się nie mylę to redakcja korzysta z VMware WKS? Mi na WKS-ie poszedł 3.1 to czemu 2.0 miał by nie pójść, zrobię dla Was test tylko muszę zdobyć legalnego 2.0 …

A co to za trudność wydobyć też Whistlera? Jak wam się udało 2.0 to się nie ma co martwić. Miałem oryginalną 1.0 i 3.11 na dyskietkach i leżą u babci w szafce, a do niej mam daleko 250km. Fajnie by było znów zobaczyć starsze systemy niż 98/95 jak i Whistlera.

A co to ma za znaczenie, przecież jest poczta/kurier :stuck_out_tongue:

A no wiem, że jest. Tylko babcia nie chce ich wysłać bo nie chce tracić swojej kasy. Ale to i tak nic nie da bo szafka jest zamknięta na klucz, który ja mam u siebie :slight_smile: .

To naprawdę ciężki problem. :lol:

EOT

A jakby tak uruchomić go na innym komputerze i nagrać kamerą? Jakość może nie będzie zbyt wysoka (choć to zależy od kamery i jej ustawienia - dobrze, żeby nie było widać obudowy monitora), ale zawsze to będzie coś.

Mam filmik na telefonie o 1.0 ale zgubiłem pamięć do telefonu a ten film tam był nagrany kamerą od wujka. (Film był potem wysłały do telefonu)

Bardzo pechowy z Ciebie człowiek :stuck_out_tongue:

Już się nie mogę doczekać :wink:

Zawsze mam pecha, w szkole i na basenie keye zgubiłem. A jak się wyciąga od M$ Windowsy, może ja też spróbuje… Wyciągnę sobie Vistę :slight_smile: . A kiedy skończy się zlot bo ja chce teraz go zobaczyć a YouTube mi nie starcza.

Pasta Do Zębów , przestań już zmyślać, dobrze radzę.

Jak już komuś zależy -

http://www.videobomb.pl/video/windows_1983_-_2008

(znalezione na wykopie :wink: )