Odblask światła w okularach

witam

jak wyżej, nie wiem czym mógłbym zlikwidować, zredukowac swiatło odbijace sie w okularach ?? photoshopa nie uzywam nie posiadam go nawet, choc wiem ze jest tam opcja która mogłaby mi w tym pomóc… czy są jakies inne programy skuteczne, i proste w obsłudze ??

W gimpie powinno dać się coś takiego zrobić, ale pewny nie jestem.

Popytaj na www.gimpuj.info

Wstaw gdzieś na hosting to zdjęcie i zobaczymy czy da Ci się pomoć

W każdym programie graficznym da się zrobić wszystko (W Paint też można, no może nie akurat to:P, ale np. sygnaturkę czy niekolorowy projekt strony). Do tego polecam GIMP’a, który mimo tego, że jest darmowy wg mnie przewyższa PS’a. Używam go już 4 lata. Żeby coś takiego zredukować musiałbyś się pobawić, ale najpierw pokaż to zdjęcie. :slight_smile:

Gdyby ktoś się pytał jak przy robieniu fotki zmniejszyć odbicia

to bym powiedział że należy zastosować filtr polaryzacyjny na obiektywie,

choć przy różnych ustawieniach można tylko zmniejszyć efekt nie eliminując go całkowicie.

Jeśli chodzi o gotową fotkę to lepiej ją zaprezentować bo wtedy łatwiej “ocenić problem”.

Czasem można po prostu zastępelkować odbłysk. To zależy jak sprawa wygląda, także przydałby się podgląd zdjęcia. :smiley:

A możesz to zdjęcie nam pokazać? Może ktoś by Ci to zrobił jednym ruchem. Wszystko zależy od jakości zdjęcia.