Odblokowanie Portów - Netgear wgr614v7


(K Kuuuba) #1

Na początku tematu chciałbym napisać ,że korzystałem z dużej ilości poradników a nawet programu Simple Port Forwarding i nie udało mi sie odblokować portów !

Korzystam z routera wgr614v7. Do routera kablem podpięty mam internet następnie router z kolejnego kabla przesyła neta do komputera oraz bezprzewodowo dostarcza neta do laptopa. Mój dostawca to UPC 10mb/s. Nie jestem w stanie postawić żadnego serwera do gry mimo zewnętrznego IP(nawet poprzez hamachi gdy kogoś pinguje wyświetla się "upłynął czas oczekiwania"). Nie jestem pewny czy mam źle poustawiane "WAN Setup" czy problem leży gdzieś indziej... ?


(Maniooo666) #2

Witaj,

problem leży gdzie indziej. Porty przekierowujesz zazwyczaj w zakładkach Port forwarding albo Virtual Server. W tym przypadku to jest tak jak tu:

http://portforward.com/english/routers/ ... tout_2.htm

Jednak w sieci widzę, że bywały problemy z tym związane przy pewnych wersjach firmware - może tu jest pies pogrzebany?

http://forum1.netgear.com/showthread.ph ... 861&page=2


(K Kuuuba) #3

Z tej pierwszej stronki oczywiście korzystałem już, wiem jak ustawić porty w port forwading lecz to po prostu nie działa... (korzystałem nawet z poeradnika "dla opornych" z screenami... ale to nie to, problem musi gdzies indziej lezec).

Aktualizacje nic nie dają. Dodam ,że również próbowałem korzystać z opcji "NAT Filtering" oraz " Disable SPI Firewall" lecz nic to nie zmienia. Na prawde nie mam pojecia co jest nie tak.


(Maniooo666) #4

No tak, ale tam człowiek napisałem, że to mu ruszyło dopiero po downgradzie - próbowałeś tej wersji, którą on podał (V1.0.14_1.0.14NA)?


(Mefisto) #5

Ja nie sądzę, żeby problem leżał po stronie firmware, raczej błędna konfiguracja przekierowania. Trzeba pamiętać, że komputer, którego porty przekierowujemy powinien mieć zarezerwowane IP, które nie może się zmieniać. W ostateczności jeśli nic nie pomoże to można zmienić soft na V1.0.14_1.0.14NA.