Po zainstalowaniu nowszych sterowników grafiki komputer uruchamia się. Stało się to jednak nie od razu, lecz po jakichś kilku dobrych godzinach. Po kilkukrotnej instalacji sterów, obraz nadal szalał. Ja zrezygnowany, zostawiłem kompa w spokoju i wyszedłem, aby odreagować (piwo to dobra rzecz
) Przy kolejnym uruchomieniu systemu, Windows pokazał komunikat o błędzie, ale działał normalnie. Nie wiem co dokładnie się działo podczas uruchomienia komputera bo uruchomił go mój młodszy brat, a nie ja. Mimo wszystko obawiam się, że problem może się powtórzyć. Nie wiem czy karta wymaga dodatkowego zasilania i nie wiem jak to sprawdzić. Nie znam się na komputerach, umiem jedynie przeinstalować oprogramowanie. Wgram jeszcze pozostałe sterowniki i programy, które wymieniłeś, a także zrobię test. W serwisie mówili mi, że komputer działał na benshmarku (chyba tak to się pisze), przez 3 dni i działał normalnie. Bluescreen na razie się nie pojawia. Po wykonaniu wszystkich czynności napiszę jaki to miało efekt.
Karta to: GeForce 7300 GS
Nadmienię jeszcze, że czasami po uruchomieniu komputera i załadowaniu windowsa, kiedy jestem już na pulpicie w pierwszych sekundach pojawiają się czarno białe, poziome, nieruchome paski, które zakrywają cały monitor. Jedyne co widzę to kursor myszy, którym mogę w tym momencie poruszać. W takiej sytuacji pozostaje tylko restart.
Nie mogę podłączyć innej karty do kompa, bo jest zabezpieczony plombami gwarancyjnymi.
Nie mogę znaleźć sterowników do mojej płyty głównej na stronie intlela. Być może źle szukam. Jeśli możesz mi podpowiedzieć gdzie należy szukać tych sterowników będę wdzięczny.
Moja płyta główna: intel D946GZISSL, LGA775, 946GZ, DualDDR2-667, SATA, LAN, VGA, mATX, box
Spisałem tę nazwę z karty gwarancyjnej.
W dniu 02.07.2008 , o godzinie 8:51 został dopisany post przez tommygun15
Temperatura mojej karty utrzymuje się na poziomie 49 stopni Celsjusza.