Witam. Mam dzisiaj trochę nietypową sprawę. Czy istnieje taka możliwość aby po podłączeniu do komputera dodatkowej klawiatury numerycznej przypisać do niej oddzielny sterownik ?. Dokładnie chodzi mi o to aby przemapować w niej niektóre funkcje klawiszy na przykład shft zamiast jedynki a ctrl zamiast zeza i aby te zmiany dotyczyły tylko i wyłącznie tej dodatkowej klawiaturki. Można tego dokonać programikiem typu Kmremote ale zmiany obejmuję też tą standardową klawiaturę ponieważ kożesta z tego samego sterownika co dodatkowa Pracuję dużo w środowisku 3d i praktycznie lewa rączka jest zajęta kontrolerem 3d ale w modelowaniu bardzo często potrzebny jest także shift lub ctrl albo obydwa na raz. Aby nie odrywać ciągle dłoni od kontrolera pomyślałem ze gdyby udało się tak dostosować tą dodatkową klawiaturę i umiejscowić zaraz obok kontrolera w zasięgu dłoni to było by super. Z góry dzięki za pomoc.
W dniu 08.06.2008 , o godzinie 22:43 został dopisany post przez Onyx
Hmm może inaczej. Co zrobić aby ta wspomniana dodatkowa klawiaturka dla komputera nie była klawiaturą a np. dżojstikiem??:)