Odinstalować IE

Jest jakiś sposób by go odinstalować… powiedzmy, że bardzo mi przeszkadza… jeśli się da to odpowiedzcie. bo kurcze w panelu nie ma go:)

Można, ale jego usuwanie wiąże się z ryzykiem utraty działania niektórych programów.

Start -> Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń programy -> Dodaj/usuń składniki systemu Windows

mhm… a konkretnie wiesz jakich? nie zebym trul… po to jest siec zeby sobie wyszukac, ale jesli mozesz powiedziec bede zobowiazany.

Niektóre programy potrzebują przeglądarki IE do prawidłowego działania. Na przykład komunikatory często go potrzebują (GG, Tlen itd.).

Ale sposób, który podał Arek F. niestety nie usunie w pełni IE ponieważ z tego co wiem, niektóre pliki od niego i tak zostaną poza tym jeśli odinstalujesz tym sposobem to niektóre programy mogą nie działać. Dlatego proponuję po prostu jej nie używać, a w systemie niech będzie.

Szczerze mowiac to sam IE mi nie przeszkadza, tylko sama idea tego ze on MUSI byc… sam fakt ze musze go trzymac… ale nic. nie bede robil mamie na zlosc i uszu se nie utne… niech wiec pozostanie:)

dziekuje za odpowiedzi… w sumie to temat jest zamkniety:)

he he:) nie jestem niewolnikiem gada na szczesice:)

Ten sposób co podał Arek F. usuwa ikony IE z pulpitu i menu start. Poza tym nic więcej nie robi. Usunąć Ie można za pomocą XPlite, ale może to doprowadzić do uszkodzenia systemu, poza tym sporo softu wymaga tej przeglądarki (chociażby GaduGadu)

I chyba wystarczy ? Ikon nie widać to tak jakby nie było :slight_smile:

heheee - dobre :slight_smile:

http://support.microsoft.com/kb/293907/pl