A więc tak. Mam dwie karty graficzne w kompie. Zintegrowana oraz 1050Ti.Pobralem sterowniki do 1050Ti na panelu sterowania i wyłączyłem kartę graficzną zintegrowana i panelu sterowania. Cały czas mam czarny ekran. Reset komputera nic nie daje. Proszę o szybką pomoc.
Podłącz kabel od monitora do odpowiedniej karty.
Kabel od monitora pasuje tylko do jednego portu w kompie i jest to port tam gdzie był wczesniej
Pokaż zdjęcie.
To musisz dokupić kabel. Niebieska wtyczka jest od płyty głównej, czyli karty zintegrowanej. Kartę graficzną masz ułożoną poziomo, na górze.
… albo przejściówkę.
A jak się nazywa ta przejściówka?? Oraz ile kosztuje. Dziękuję za pomoc <3
Z VGA na DVI
Nie polecam, bo mogą się pojawić problemy z wykrywaniem odpowiednich rozdzielczości i trzeba będzie ręcznie rzeźbić. Lepiej kupić normalny współczesny kabel, przez który komp będzie się prawidłowo komunikował z monitorem.
Nazwa tego kabelka?
Kabel do monitora
VGA (męski) - DVI (męski)
Pokaż zdjęcie złączy monitora albo podaj model.
W takim razie najlepiej pójść po linii najmniejszego oporu i podłączyć się kablem HDMI.
HDMI - HDMI kupisz chyba najtaniej i będziesz miał uniwersalny w razie czego do innych sprzętów.
Czyli kupić kabel, HDMI-HDMI?
Tak, ale patrząc na opis tego monitora, to taki kabel dostałeś w komplecie. Poszukaj w pudełku.
Czyli taki kabel podłączyć do monitora i poszukać wejścia w kompie?
Mam ten kabel hdmi hdmi i teraz co?