Odinstalowałem/wyłączyłem kartę graficzną

A więc tak. Mam dwie karty graficzne w kompie. Zintegrowana oraz 1050Ti.Pobralem sterowniki do 1050Ti na panelu sterowania i wyłączyłem kartę graficzną zintegrowana i panelu sterowania. Cały czas mam czarny ekran. Reset komputera nic nie daje. Proszę o szybką pomoc.

Podłącz kabel od monitora do odpowiedniej karty.

Kabel od monitora pasuje tylko do jednego portu w kompie i jest to port tam gdzie był wczesniej

Pokaż zdjęcie.

Tylko do niebieskiego pasuje

To musisz dokupić kabel. Niebieska wtyczka jest od płyty głównej, czyli karty zintegrowanej. Kartę graficzną masz ułożoną poziomo, na górze.

… albo przejściówkę.

A jak się nazywa ta przejściówka?? Oraz ile kosztuje. Dziękuję za pomoc <3

Z VGA na DVI

Nie polecam, bo mogą się pojawić problemy z wykrywaniem odpowiednich rozdzielczości i trzeba będzie ręcznie rzeźbić. Lepiej kupić normalny współczesny kabel, przez który komp będzie się prawidłowo komunikował z monitorem.

Nazwa tego kabelka?

Kabel do monitora :wink:

VGA (męski) - DVI (męski)

Pokaż zdjęcie złączy monitora albo podaj model.

AOC (po prawej stronie u góry monitora) G2260VWQ6 (po lewej stronie monitora u góry) FREESYNC

W takim razie najlepiej pójść po linii najmniejszego oporu i podłączyć się kablem HDMI.

HDMI - HDMI kupisz chyba najtaniej i będziesz miał uniwersalny w razie czego do innych sprzętów.

Czyli kupić kabel, HDMI-HDMI?

Tak, ale patrząc na opis tego monitora, to taki kabel dostałeś w komplecie. Poszukaj w pudełku.

Czyli taki kabel podłączyć do monitora i poszukać wejścia w kompie?

Mam ten kabel hdmi hdmi i teraz co?