Witam. Mam pewien problem, a mianowicie nieumyślnie odinstalowałem dedykowaną kartę graficzną.
I tu pytanie do was, czy wiecie może jak ją przywrócić. Laptop nie wyszukuje sterowników automatycznie, a po pobraniu sterownika ze strony producenta wyskakuje komunikat, że sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego.
Przywracanie systemu nie pomogło. Postawiłem od nowa system i też nic. Karta w menedżerze urządzeń się nie pojawia, jest tylko zintegrowana i podstawowa karta graficzna Microsoft. Wiecie może co zrobić, z góry dziękuje za odpowiedź.
Laptop: MSI GT70
Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX675M
Wydaje mi się, że system w jakimś stopniu ją wykrywa bo z tą serią laptopów jest taki problem, że jak nie ma karty graficznej albo jest ona uszkodzona (była spalona kiedyś u mnie) to wentylator wchodzi na maksymalne obroty i jest głośny szum. Teraz laptop chodzi cicho
Nie jest to żadna reguła. Może teraz po prostu nie odpalałeś żadnych bardziej wymagających obliczeń i procesor nie złapał odpowiedniej temperatury żeby włączyć na maksa wentylatory, a może wentylator też się zepsuł?
Jeśli ta karta była już wcześniej naprawiana, to jest wielce prawdopodobne, że znowu diabli ją wzięli.
PPM i wybierasz usuń urządzenie, czy coś podobnego.