Odinstalowana karta graficzna

Witam. Mam pewien problem, a mianowicie nieumyślnie odinstalowałem dedykowaną kartę graficzną.
I tu pytanie do was, czy wiecie może jak ją przywrócić. Laptop nie wyszukuje sterowników automatycznie, a po pobraniu sterownika ze strony producenta wyskakuje komunikat, że sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego.
Przywracanie systemu nie pomogło. Postawiłem od nowa system i też nic. Karta w menedżerze urządzeń się nie pojawia, jest tylko zintegrowana i podstawowa karta graficzna Microsoft. Wiecie może co zrobić, z góry dziękuje za odpowiedź.

Laptop: MSI GT70
Karta graficzna: Nvidia Geforce GTX675M

Jaka wersja Windowsa?
Sprawdź ustawienia BIOS czy nie jest wyłączona.

Ustawiałem BIOS do ustawień fabrycznych.
Wersja Windows 10 Home

Czy BIOS wyświetla obecność karty?

Nvidia zakończyła wsparcie dla tych kart w 2018 roku. Jeśli instalowałeś nowszy sterownik, to mógł jej nie wykryć.
Tutaj masz ostatni, który powinien działać: http://pl.download.nvidia.com/Windows/391.35/391.35-notebook-win10-64bit-international-whql.exe

Sterownik nie działa.
A jak sprawdzić czy jest karta w BIOSie?

Co to znaczy, że nie działa? Plik który pobrałeś nie uruchamia się?

W BIOSie chyba na pierwszej stronie powinna być informacja o karcie graficznej. Pokaż zdjęcie.

Chodziło mi o to co wyżej pisałem, że sterownik graficzny nie mógł odnaleźć zgodnego sprzętu graficznego…

Pokaż zakładkę Advanced

Pokaż zrzut ekranu z menadżera urządzeń i rozwiniętą gałęzią: karty graficzne.

System jest oryginalny, aktywowany i w pełni zaktualizowany?

ps.
Jeszcze jedno pytanie. Dlaczego odinstalowywałeś sterowniki? Może był już wcześniej jakiś problem z grafiką?

Tak i jest świeżo po resecie.

To głupota zwykła po prostu. Wcześniej sterowniki były, karta działała, tylko że wszystko się na integrze wyświetlało.

Jeśli dedykowana karta graficzna nie działała już wcześniej. To może jest po prostu uszkodzona?

Spróbuj jeszcze usunąć tą dedykowaną kartę graficzną MS. Uruchomić komputer ponownie i wyszukać aktualizacje.

Wydaje mi się, że system w jakimś stopniu ją wykrywa bo z tą serią laptopów jest taki problem, że jak nie ma karty graficznej albo jest ona uszkodzona (była spalona kiedyś u mnie) to wentylator wchodzi na maksymalne obroty i jest głośny szum. Teraz laptop chodzi cicho

Czyli jak i gdzie mam ją usunąć?

Nie jest to żadna reguła. Może teraz po prostu nie odpalałeś żadnych bardziej wymagających obliczeń i procesor nie złapał odpowiedniej temperatury żeby włączyć na maksa wentylatory, a może wentylator też się zepsuł? :smiley:
Jeśli ta karta była już wcześniej naprawiana, to jest wielce prawdopodobne, że znowu diabli ją wzięli.

PPM i wybierasz usuń urządzenie, czy coś podobnego.

Wentylatory się odpalały wraz z uruchamianiem laptopa w każdym przypadku. Karta jest nowa i w sumie świeżo założona

Nie mam tam dedykowanej karty

Skoro jest nowa i świeżo założona to proponuję zgłosić reklamację w miejscu gdzie ci ja sprzedali lub montowali, bo ewidentnie system jej nie wykrywa.