Odinstalowana/wyłączona karta graficzna-czarny ekran

Witam
Wczoraj próbowałem ustawić by karta dedykowana była traktowana przez system priorytetowo i przez przypadek odinstalowałem zintegrowaną karte graficzną chwile potem pojawił się czarny ekran,przy starcie nic nie nie wyświetla,żadych dźwięków systemowych, nie mogę też wejść do biosu.Tryb awaryjny(F4,F8) nie działa.
Próbowałem zresetować ustawienia biosu przez wyjęcię baterii a także zwieranie pinów i nic to nie dało.
Próbowałem też podłączyć monitor przez kabel hdmi do karty dedykowanej i dalej nic,czarny ekran.

Parametry komputera
Procesor: Intel Core i5-4670 4x3,8Ghz Turbo
Płyta główna: Intel s.1150 H81M-DS2
Karta graficzna: AMD Radeon RX-580 4GB
Pamięć RAM:16GB DDR3
System: Windows 10 64bit

Kartę zintegrowaną trzeba było wyłączyć w BIOSie a sterowniki do niej pozostawić w systemie tak na wszelki wypadek. Musiałeś coś ostro namieszać a może nawet uszkodzić ponieważ Windowsy posiadają wbudowane sterowniki VGA/SVGA (nie można ich odinstalować - najprostszy standardowy tryb grafiki) i nigdy nie powinno być czarnego ekranu. Takie awarie diagnozuje się metodą podstawienia - musisz zdobyć jakąś dowolną, inną grafikę aby to sprawdzić.

Problem rozwiązany,przyczyną by niesprawny monitor(drugi) do którego próbowałem podłączyć kabel HDMI,kupiłem przejsciówkę hdmi/vga i wszystko śmiga.