Odinstalowuje sterowniki modemu !?


(Walczak66) #1

Witam !

Po włączeniu kompa znikają mi sterowniki SAGEMa. Infolinia TP sugeruje mi, że posiadam złośliwe oprogramowanie. On-line nic nie wykrył skaner a i mój Kasperek też nic. Proszę o sprawdzenie loga HijackThis i Silent :

Pozdrawiam


(Przemoxmx) #2

kiedys znalem sie co nieco na logach teraz juz niestety nie… sciagnij i uaktualnij a potem przeskanuj programami spybot S&D, ad-aware, microsoft anti-spyware (chyba tak to sie nazywa… w kazdym razie produkt microsoftu)

i napisz czy sa jakies efekty


(Szymszejdi) #3

W jaki sposób instalujesz modem? Razem z tym całym badziewem od neostrady czy tylko samą aplikację od modemu? Ja też miałem coś takiego kiedy instalowałem wszystko z tej ich płytki. Nie powiem Ci dokładnie gdzie, bo nie pamiętam, ale na płytce jest katalog “Drivers” i tam znajdziesz katalog z instalką do sagema, zainstaluj tylko sterowniki do modemu i łącze się przez windowsowski dial-up, wtedy nie będziesz miał komuniaktu “użytkownik został odłączony od usługi” Ten ich soft jest do d… !!


(Walczak66) #4

Witam !

Używam łącznia się przez Dial-up (autoconnect).

Sterownik od producenta modemu 3.0.4b ( chyba coś takiego).

Wszystko chodziło w najlepszym porządku do wczoraj i nagle klapa.

pozdrawiam


(Gutek) #5

Jest czysto, wina przy instalacji, może coś z neostradą - wina TP?


(Walczak66) #6

Witam !!

Serdeczne dzięki Gutek2222.

I to odpowiedź na którą czekałem.

Jeszcze raz dziękuje za sprawdzenie LOG-ów.

Pozdrawiam