Odkurzacz chce usunąć potrzebne foldery

Czy ktoś może mi pomóc?

Na komputerze mam zainstalowany Odkurzacz i paint dot net. Odkurzacz chce usunąć ‘‘zbędne’’ foldery językowe. Gdy je ostatnio usunęłam, próbowałam włączyć paint dot net, ale wyświetliło mi się okno, w którym mówiło że brakuje tych plików językowych.
Nie chce mi się usuwać tych folderów, z powrotem je instalować, uruchamiać ponownie komputer, i następnego dnia dowiedzieć się, że muszę znowu je usunąć!

Zrobiłam konto na tej stronie tylko by się dowiedzieć, co mam z tym zrobić.

Odinstalować odkurzacz najlepiej i nie używać :wink:

Dysk możesz uporządkować ze zbędnych plików narzędziami systemowymi. Klikasz właściwości odpowiedniego dysku, wybierasz oczyszczanie dysku, zaznaczasz interesujące cię pozycje i zatwierdzasz. Możesz to samo zrobić z plikami systemowymi.

2 polubienia

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

1 polubienie

Odkurzacz i tak dawno nie miał aktualizacji. Ale jak ktoś chce uparcie czyścić w plikach Windows bez szkód, to mogę polecić privazer do tego. Ale już od czasu Windows 7 uważam, że CCleaner czy privazer i inne tego typu cleanery rejestru/dysku są zbędne.

Bo to jest totalne placebo jak te wszystkie super-duper-defragmentatory dysków :stuck_out_tongue_winking_eye:

Tak, jakby w odkurzaczu nie było zaznaczonej opcji usuwania zbędnych plików językowych. Zaznaczone jak byk. Byk, to odznacz, odkurzacz dobry, cacy, ma unikalne możliwości.
Najważniejsze, że wykryje instrukcje wirusów szyfrujących. Nie usunie wira, ale poda rozwiązanie. Następne, to moduły ma odkurzacz - menadżer rejestru lub usuwania zablokowanych plików. Ten moduł tak ma, że usuwając zablokowaną jakąś bibliotekę dll - wpierw ją wyrejestruje.
Gdzie są te moduły? a pierwszych oknach instalatora, czyta się warunki użytkowania, przewija i niżej jest link do dodatkowych modułów. Wkleja się ten link w pasek przeglądarki i pobiera. Potem uruchamia instalator modułów, on wykryje odkurzacz i doda mu moduły, których ikony pojawią się na pulpicie.
Cenny program, przydatny, ale głupio użyty, może głupio uszkodzić programy, a nawet system.

1 polubienie

Tylko zauważ, że już dawno nie miał żadnej aktualizacji i na Windows 10 może już z czasem nie działać.

1 polubienie

Odinstalować! Nie używać!

2 polubienia

Takie programy “narzędziowe” to są stare praktyki ze starych systemów operacyjnych. Dzisiaj jaki ma sens czyszczenie tych plików językowych czy innego badziewia o łącznym rozmiarze, nie wiem 500MB? Kiedy sam system operacyjny zajmuje 40 GB :wink:
Nie ma najmniejszego sensu ryzykować, że taki program przy okazji usunie coś, co w przyszłości może się przydać.

2 polubienia

Program zaktualizowany w 2017 roku. Dziękuję.

Wiesz w którym roku wyszedł Windows 7, którego zapewne używasz i do tej pory aktualizujesz?

W zeszłym roku była autopoprawka do odkurzacza 19 listopada.
http://www.franmo.pl/v2/component/k2/item/256-autopoprawka1-do14-3.html
Baza stale aktualizowana.

@Bogdan_G, to nawet. A mamy 2019 i gdzie aktualizacja oprogramowania z tego roku?
@VERMOX, nie mam 7, tylko 10 1909. Dziękuję za uwagę.