Odkurzacz usuwa pliki windowsa ?!

instaluje winde. potem odkurzacz i po pewnym czasie uruchamiam czyszcznie w tym progsie . no i po "odkuzreniu " systemu pokazuje sie okienko z tekstem tego typu : system windows nie moze odnalezc plikow potrzebnych do poprawnej pracy sysemu . wloz dysk z windows xp aby przywrocic te pliki . cos w tym rodzaju :wink: chyba kojarzycie :slight_smile: no i dlaczego tak sie dzieje ?? juz nastepne czyszczenia sa bezproblemowe :slight_smile:

to nie jest raczej wina odkurzacza…używałem go bardzo długo i tego nie robi na bank

taaa no to czego wina :confused: aj tak mam jzu od dawna , a uzywam tego progsa jzu jaksi czas :slight_smile:

Bardzo prawdopodbne ze cos usuną programy tez sie mylą.

Moze patrz co usuwasz a nie usuwaj wszytsko automatycznie 8)

Ja temu programowi nie ufam :x

to ja ci polecam jako alternatywe program ccleaner albo regcleaner :slight_smile:

one są ok, ale jak napisał poprzednik takie programy uzywa się jakby na własne ryzyko, gdyż to tylko program który może się mylić

eheh wlasnie tych uzywam :smiley: ale oprocz tego jeszcze odkurzacza :]

to go odisntaluj jak sprawia ci problem :wink:

hmm no tak , ale zawsze cos tam usunal :stuck_out_tongue:

start=>> uruchom

sfc /scannow

Nie należy się obawiać problemów z Windowsem ani z jego składnikami. Odkurzacz poprostu usunął zbędne pliki z Samouczka Windowsa, Windows Media Playera, Windows Movie Makera.

Po skanowaniu można przejrzeć wyniki i wybierając “Szczegóły obiektu” dowiedzieć się co to za plik i do czego może być potrzebny.

Po usunięciu można pliki przywrócić z kopii bezpieczeństwa…

Należy zignorować komunikat klikając na Anuluj.

orib3b24y2jktq83.jpg

Pełny opis co do komunikatu jest dostępny na forum Odkurzacza:

http://www.unicorn.ksiezyc.pl/swf/index … sg22#msg22

Polecam nową wersję Odkurzacza 10.0 Pro

Do pobrania z tąd: (bo narazie w serwisie DobreProgramy nie ma)

sciagnalem i testuje, zobaczymy :slight_smile:

start=>> uruchom

sfc /cancel

a co to za polecenie ?? :slight_smile:

Ochrona Plików Systemowych

czyli , jezeli uzyje tego polecenia , to windows nie bedzie monitorowal czy zostaly naruszone pliki systemowe ?